“Clásico wordt waarschijnlijk verschoven naar 18 december”

REUTERS
Volgens de Spaanse sportkrant Marca is het waarschijnlijk dat de Clásico tussen Barcelona en Real Madrid niet op 26 oktober, maar wel op woensdag 18 december zal worden gespeeld. Door de massale protesten in Catalonië kan de veiligheid niet gegarandeerd worden in Barcelona, waardoor naar oplossingen wordt gezocht. De Spaanse profliga wilde het duel in Bernabéu laten afwerken, zo raakte eerder vandaag bekend, maar daar hebben beide Spaanse grootmachten geen trek in.

Zowel de Spaanse voetbalbond (RFEF), LaLiga en de Spaanse regering vinden het geen goed idee om de Clásico op 26 oktober te laten doorgaan in Camp Nou, de thuishaven van FC Barcelona. Barça zelf oordeelt dat dat wel moet kunnen en Real vindt dat de wedstrijd uitgesteld zou moeten worden als de situatie echt te onveilig is. Dat is volgens Marca dus ook hoogstwaarschijnlijk het plan dat nu op tafel ligt.

In Barcelona en andere steden in de Spaanse regio Catalonië hebben duizenden demonstranten gisteravond opnieuw geprotesteerd tegen de veroordeling van negen separatistische leiders. Onder meer de voormalig Catalaanse vicepremier Oriol Junqueras is tot dertien jaar cel veroordeeld voor zijn rol in het onafhankelijkheidsreferendum van 2017. Andere leiders kregen gevangenisstraffen van 9 tot 12 jaar.

Dat leidde tot hevige protesten en het vliegveld El Prat in Barcelona werd zelfs tijdelijk gesloten. Ook Barça sprak zich gisteren in een statement uit tegen de gevangenisstraffen. De club  stelde dat gevangenisstraffen niet de oplossing waren. “Trots om onderdeel van deze club te zijn”, schreef verdediger Gerard Piqué vervolgens op Twitter als reactie op de verklaring van zijn club. Espanyol en Girona, twee andere clubs uit Catalonië, stuurden een vergelijkbare verklaring naar buiten.

Barcelona staat momenteel tweede in La Liga met een achterstand van twee punten op koploper Real Madrid. Aanstaande zaterdag gaat Barça op bezoek bij Eibar (13.00 uur) terwijl Real Madrid dan de uitwedstrijd tegen Real Mallorca (21.00 uur) speelt. 

afp13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Martens

  De Spanjaarden doen in de broek van de Catalanen dat is het probleem. En als ze zich laten zien in Barcelona worden ze doof van de fluitconcerten.

 • Lucien Rousseau

  Laat ze beide in ht buitenland hun classico spelen, de chinezen content en de zuid amerikanen, "probleem" opgelost.

 • Dirk Tuymans

  Erwin van Roy, nee clown..Natuurlijk weet ik da ook wel dat ze de wedstrijden willen omdraaien. Ik denk dat ik er iets meer vanaf weet dan gij...!

 • Dirk Tuymans

  Veel praat in de rechtbank maar naar camp nou durven ze niet komen. Losers

 • René Schoeters

  Dat ze dan om 6u opstaan en dan zijn ze op tijd in Barcelona en sparen ze een overnachting uit! Maar voetballers mogen geen 5' uit hun ritme gehaald worden natuurlijk en moeten goed uitgeslapen zijn of ze kunnen op geen bal meer trappen!