“2019 is pas een week ver maar Lionel Messi tekent al voor dé pass van het jaar”

AFP
Hogere wiskunde gisteravond in het Coliseum Alfonso Pérez. Daar trok ene Lionel Messi een onwaarschijnlijke hoek van om en bij negentig graden om zijn maatje Luis Suarez te vinden. 

Voor velen was zijn vijfde plaats op de jongste verkiezing van de Ballon d’Or onbegrijpelijk. Ondanks 51 goals en 26 assists in 54 optredens in 2018, moest Lionel Messi zich met een ereplaats tevreden stellen tijdens de uitreiking van ‘s werelds beste voetballer in december. Voor het eerst sinds 2006 behoorde hij niet eens tot de drie eindgenomineerden. Maar Messi is er niet de man naar om bij de pakken te blijven zitten. Met een 1-2-zege bij Getafe zette Barça 2019 goed in, waardoor het zijn voorsprong op Atlético (1-1 bij Sevilla) en Real Madrid (0-2 tegen Real Sociedad) vergroot. Messi scoorde niet alleen in de eerste helft, hij tekende ook voor een moment van pure voetbalmagie. Terwijl hij naar binnen dribbelde, zag de Argentijn vanuit een ooghoek hoe Luis Suarez een looplijn trok. Waarop Messi zijn aanvalsmaatje op heerlijke wijze vond, ondanks dat er maar liefst zes spelers van Getafe de pass konden onderbreken. Hogere wiskunde, fel gesmaakt op Twitter. Suarez kon niet afwerken, maar zorgde wat later wel voor de 0-2. 

Messi en Suarez zijn al goed voor 28 goals in La Liga (16 voor Messi, 12 voor Suarez), dat zijn er meer dan Real Madrid dit seizoen in totaal al gemaakt heeft: 26. Opmerkelijk: alleen Sevilla en Levante hebben in 2018-2019 meer goals dan de Messi/Suarez-combinatie in de Spaanse competitie. Met die zestiende goal gaat Messi ook aan de leiding in de stand om de Europese Gouden Schoen. Daarvoor wordt elk doelpunt vermenigvuldigd met een getal dat de moeilijkheidsgraad van elke competitie weergeeft. Op nummer twee staat de Braziliaanse spits Liliu van het Estse Meistriliiga. ‘De Vlo’ heeft al vijf Gouden Schoenen op zijn palmares. 

EPA

De top tien in de race om de Gouden Schoen:

1. Lionel Messi, Barcelona: 16 x 2.0 moeilijkheidsgraad = 32.0

2. Liliu, Kalju: 31 goals x 1.0 = 31.0 punten

3. Paulinho, Hacken: 20 x 1.5 = 30.0

3. Mbaye Diagne, Kasimpasa: 20 x 1.5 = 30.0

3. Zakaria Beglarishvili, Flora: 30 x 1.0 = 30.0

6. Patrick Hoban, Dundalk: 29 x 1.0 = 29.0

7. Cristiano Ronaldo, Juventus: 14 x 2.0 = 28.0

7. Harry Kane, Tottenham Hotspur: 14 x 2.0 = 28.0

7. Pierre-Emerick Aubameyang, Arsenal: 14 x 2.0 = 28.0

10. Robert Skov, FC Copenhagen: 18 x 1.5 = 27.0

AFP7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Cruyff, Pele, Maradona, Ronaldinho, Ronaldo, di Stefano, George Best, Eusebio, C.Ronaldo zijn allemaal fenomenale menselijke voetballers, maar Messi is buitenaards, de allerbeste voetballer ooit.

 • Koen Lannoo

  Hij bewijst nog maar eens dat hij de beste speler ter wereld is. Het is dan ook onbegrijpelijk dat hij maar vijfde was bij de uitreiking van de Ballon d'Or. De uitreiking werd grotendeels gebaseerd op het WK waar hij iets minder speelde.

 • Joeri Haelen

  Goal of niet, het gaat om de pas hé

 • Erwin Hyndrikx

  Zie de goal gemaakt door Sterling dit WE op pass van Kevin De Bruyne. Deze pass leidt tot een goal en is minstens even geniaal als deze van Messi (die niet tot een goal leidde).

 • Georget PAPPENS GEORGET

  Is een nummer dat misschien 220 maal is geoefend... De ontvanger verdient ook lof.