Zwak Manchester City gaat ondanks snelste Premier League-goal van seizoen onderuit bij Newcastle United

REUTERS
Manchester City heeft zich laten verrassen op het veld van Newcastle United. Het werd 2-1. Sergio Agüero tekende al na 24 seconden voor de openingstreffer, meteen ook de snelste Premier League-goal van dit seizoen. Na rust scoorden Salomón Rondón en Matt Ritchie voor de thuisploeg.

24 seconden. Meer had Man City niet nodig om te scoren in St James’ Park. Sergio Agüero werkte de 0-1 met z’n linker eenvoudig tegen de touwen. ’t Was de snelste Premier League-treffer sinds 31 januari 2018. Toen scoorde Eriksen na amper 11 seconden.

Vervolgens leek Agüero de score te verdubbelen na een fraaie vrijschop van Kevin De Bruyne. Maar het doelpunt werd afgekeurd. De Bruyne moest wachten op het signaal van de scheidsrechter, deed dat niet en kreeg er een gele kaart bovenop.

Iets na het uur maaide De Bruyne Matt Ritchie neer. Het thuispubliek wilde een tweede gele kaart voor de Rode Duivel, maar die kreeg hij niet. Pep Guardiola reageerde nadien door ‘KDB’ naar de kant te halen.

Photo News

En meteen na die wissel kwam Newcastle prompt langszij. Salomón Rondón verschalkte Ederson met een botsende bal: 1-1. Een kwartiertje later stond zowaar de 2-1 op het bord. De onoplettende Fernandinho veroorzaakte op knullige wijze een strafschop. Ritchie zette die elfmeter feilloos om.

Newcastle gaf die voorsprong in de slotfase niet meer uit handen. Een stunt van de thuisploeg, een zure nederlaag voor de Citizens. Leider Liverpool kan De Bruyne en co morgen zo reeds op zeven punten zetten.

REUTERS
Photo News
Action Images via Reuters
Action Images via Reuters
Photo News
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.