Zo reageert De Bruyne op een doodschop: met een klasse antwoord en een fantastische knal

RV
Anderen zouden schande spreken of de opponent naar de keel grijpen, maar zo zit Kevin De Bruyne niet in mekaar. De Rode Duivel brak bijna het rechterbeen na een doodschop van Dele Alli, nam revanche met een doelpunt en reageerde met klasse: “Ik was een fractie van een seconde sneller op de bal dan hem. Zo'n dingen horen nu eenmaal bij het voetbal.”

Even was er paniek. Ook bij Pep Guardiola die het recht onder zijn neus. In minuut 68’ van Manchester City-Tottenham plaatste Dele Alli zijn voet over de bal en zijn studs met veel kracht op de rechterenkel van De Bruyne. De Rode Duivel schreeuwde het uit. De armen gingen ongerust omhoog. De herhalingen maakten veel duidelijk. De challenge van Dele, wonderkind met schofterige trekjes, was een potentiële beenbreker. Een die misschien wel een zwaardere sanctie verdiende dan die gele kaart. De kinesisten van City draaiden met de voet van De Bruyne en voelden dat het goed zat. Hij nam een slok van een flesje water en kon weer verder. Aan het ergste ontsnapt dus, maar zelf maakte hij er geen drama van. De Bruyne: “Ik was een fractie van een seconde sneller op de bal dan hem. Zo'n dingen horen nu eenmaal bij het voetbal. Een antwoord in stijl, zoals hij dat ook op het veld deed. Hij nam revanche door snel de 2-0 te maken met een onhoudbare knal.

De Bruyne was gisteren de bepalende man. Hij zette de lijnen uit bij City, met en zonder bal. In Engeland regende het lof.

De mooiste complimenten kwamen van zijn trainer. Pep Guardiola vond eerst de juiste woorden niet, maar stak Kevin De Bruyne vervolgens hoog de lucht in: “Hij helpt ons om van City een beter instituut te maken. Hij is een voorbeeld voor het team, de jonge spelers, Phil Foden, Brahim Diaz. Hollen en vechten, ook zonder bal, dat is wat we willen.”

Martin Keown, ex-Arsenalverdediger, vergeleek de benen van De Bruyne op Match of the Day in een poëtische bui met een paintbrush, een penseel. In de studio van BT Sport spatte de bewondering van de gezichten van ex-internationals Rio Ferdinand en Frank Lampard. Beiden noemden hem na zijn glansprestatie tegen Tottenham eensgezind ‘de beste speler in de Premier League. Gary Lineker strooide op Twitter met lof, met een verwijzing naar de doodschap van Dele Alli: ‘Je kan hem zelfs niet uit zijn briljantie trappen. Wat een speler!”
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Roger Deprez

  Hij is niet alleen de beste speler in België en Engeland maar ook de slimste met zijn doorzicht en het voornaamste is dat de trainer kan vragen wat hij wil en Kevin probeert het zo goed mogelijk uit te voeren en dat op verschillende plaatsen.Men moet niet meer twijfelen wie de compleetste is Kevin of Hazard.

 • Daniel Verstraeten

  100 x gelijk Jacky,de Slimste mens heeft "incapabele Michiel",RSCA heeft "incapabele Herman en Co."

 • eric debanne

  Dele alli vroeg of laat " karma " voor deze krapuul met zo een fout !

 • eric debanne

  Dele alli : wat een smerig schandalig fout ! En geen kaart voor die speler ! Hopelijk krijg hij vroeg of laat een breuk van mijn part en lange maanden aan de kant !

 • dirk govaerts

  fustratie van de speler van tottenham , meer niet , ze dachten dat de kloof met de top gedicht was maar in de realiteit is die er alleen maar groter op geworden . en dan doen voetballers al eens domme dingen .