Zo duwt Chelsea de overbodige Michy Batshuayi naar de exit: zelfs amper kansen in oefenmatchen

Zelfs tijdens oefenmatchen krijgt Batshuayi amper kansen.
AFP/Twitter Zelfs tijdens oefenmatchen krijgt Batshuayi amper kansen.
Geen minuten in een oefenpartij. Geen rugnummer en amper speeltijd in een onderlinge wedstrijd 11 tegen 11. Zo pusht Chelsea de overbodige Michy Batshuayi naar de exit.

Een beeld zegt soms meer dan woorden. Ook al is het een snapshot zonder context.

De clubfotograaf van Chelsea kiekte vorig weekend vanuit de tribune van een overzichtsfoto van een onderlinge wedstrijd tussen zijn spelers op Stamford Bridge. De club speelde ze prominent uit op zijn sociale media en app.

In het kringetje viel de lichaamstaal van een speler op. De gevouwen armen, boze blik op het gezicht en geen shirt. In een wedstrijd 11 tegen 11 had Frank Lampard geen plaats voor Michy Batshuayi. Teken aan de wand als je in een onderlinge confrontatie zelfs niet een van de twee ploegen haalt.

EPA

Bye bye Batsman

Batshuayi kreeg uiteindelijk toch minuten, in het laatste kwart van die match. In een andere oefenpartij, afgelopen woensdag tegen Reading kwam hij niet in actie. Duidelijker kan het niet zijn: in de pikorde staat hij achter Tanmmy Abraham, Olivier Giroud en straks komt daar nog Timo Werner, aanwinst van 55 miljoen bij. Bye bye Batsman.

Chelsea wil Batshuayi deze zomer graag elders slijten. Hij heeft nog een jaar contract. Een makkelijke job wordt dat niet. Zijn loon van 130.000 euro per week is een struikelblok. En The Blues willen graag nog een deel van de transfersom van 40 miljoen die ze in 2016 betaalden, recupereren.

Crystal Palace heeft ondertussen afgehaakt. Batsman is te duur en vertegenwoordigt op zijn leeftijd (hij wordt straks 27) amper doorverkoopwaarde. Ook bij West Ham halen ze de neus op. In het verleden heeft Batshuayi hen al twee keer afgewezen.

Premier League-ploegen mogen bij de herstart volgende week 9 spelers op de bank zetten in plaats van de gebruikelijke 7. Toch zal Batshuayi moeten vechten voor zijn plaats in de selectie.

Action Images via Reuters

Lees ook:

De trieste aftocht van Batshuayi bij Chelsea: “Te instinctief, te weinig liefde” (+)
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Serge Prat

  laatste jaar van het contract uitdoen hoe moeilijk het ook mag wezen. Zet ze maar een hak door volgend jaar als vrije speler te vertrekken. Niks recup van de 40mil dan. Michy verdiend beter. Nooit een volwaardige kans gekregen daar.

 • vanrobaeys franky

  als ze hier een week op de bank moeten zitten roepen ze dat ze in de ploeg horen te zitten maar daar hoor je ze niet doen wat trainer zegt .

 • Christiaan Goethals

  Oogt beter dan Lukaku, maar is dat niet.

 • Willy Brutyn

  Hopelijk haalt club hem nu ook niet binnen. Als ge denkt goed te zijn en Belgische clubs te min dan moet ge maar op de blaren zitten. Dikke nek

 • Eduard Janssens

  Die is goed genoeg : alleen geen trainers vriendje ze gaan daar nog spijt van krijgen bij Chelsea !!