Youri Tielemans in de wolken met overgang naar Leicester: “Toen ik jong was, keek ik altijd naar Premier League-matchen”

Youri Tielemans tekent bij Leicester City
RV Youri Tielemans tekent bij Leicester City
Youri Tielemans maakte op de slotdag van de wintermercato de overstap van AS Monaco naar Leicester City. De Foxes huren hem tot het einde van het seizoen. De middenvelder liet op de website van Leicester weten in de wolken te zijn. 

"Ik ben heel erg blij met deze transfer en kijk er naar uit te kunnen spelen", legde Tielemans uit aan LCFC TV. "De Premier League is één van de sterkste competities ter wereld. Toen ik jong was, keek ik altijd naar Premier League-wedstrijden. Ik ben heel blij hier te zijn en kijk er naar uit te beginnen.” 

Over zijn ontvangst was Tielemans eveneens erg tevreden. "De club is één grote familie. Iedereen is heel vriendelijk en heel behulpzaam. Ik denk dat het een juiste beslissing was naar hier te komen."

Tielemans kende een moeizaam anderhalf jaar bij AS Monaco. Hij speelde 65 duels, waarin hij zes keer scoorde en drie assists gaf, maar kon nooit helemaal de hooggespannen verwachtingen inlossen. De Monegasken kenden een desastreuze eerste seizoenshelft en staan na 22 speeldagen voorlaatste in de Ligue 1, met slechts vijftien punten. In de groepsfase van de Champions League werden ze met 1/18 roemloos laatste in een poule met onder meer Club Brugge.

Bij Leicester komt Tielemans terecht bij een middenmoter in de Premier League. De Foxes staan na 24 speeldagen elfde, met 32 punten. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean-marie D'Hertefelt

  Weer een slechte begeleide speler, overroepen en de duurste makelaar die zo'n speler liever kwijt wil. Was tegen Frankrijk beter afgegaan en niet Fellaini. Dixit Franse journalisten tijdens de uitzending,maar ja het is de choucroute van Martinez. Vrees dat z'n conditie niet top is en hopelijk gunnen ze hem tijd.

 • Alex Millian

  Daar gaat zijn carriëre, het niet kunnen maken bij een zeer slechte Monaco waar geen enkele goede speler zat, stak hij nog niet bovenuit en nu gaan bankzitten bij Leicester waar ze in principe geen middenvelder nodig hebben... Jaar na jaar kapot aan het maken, zal een dikke flop zijn dus. Moest Martinez Radja meenemen naar het WK waren we los kampioen.

 • tim pappaert

  Die gaat daar openbloeien, perfecte transfer

 • eric debanne

  Mislukt in monaco ... Nu beetje bank gaan zitten bij Leicester ...! Overschatte speler