Wondergoal Wanyama, pareltje Salah en twee dubieuze penalty's voor Kane: slotfase Liverpool - Tottenham had álles

Victor Wanyama, met een verleden bij Germinal Beerschot, trof heerlijk raak.
Photo News Victor Wanyama, met een verleden bij Germinal Beerschot, trof heerlijk raak.
Voor het knotsgekke matcheinde moest je dit weekend op Anfield zijn. In minuut 95 scoorde Harry Kane op penalty de laatste goal (2-2) nadat hij in minuut 87 een strafschop op 1-2 gemist had. Dat leek Tottenham, nog altijd zonder Alderweireld maar met sterkhouders Dembele en Vertonghen, cash te betalen. Salah, Egyptische wondervoetballer, had in minuut 91 met zijn tweede van de avond en 21ste competitiegoal de Reds immers op 2-1 gezet. Tot de Spurs een tweede dubieuze penalty kregen.
Commotie in de slotfase, met twee controversiële penalty's voor de Spurs.
AFP Commotie in de slotfase, met twee controversiële penalty's voor de Spurs.
Salah met Premier League-goals 20 en 21.
Getty Images Salah met Premier League-goals 20 en 21.
Salah met de 2-1 - een pareltje.
Photo News Salah met de 2-1 - een pareltje.
Klopp door het dolle heen na de 2-1 van Salah.
Photo News Klopp door het dolle heen na de 2-1 van Salah.

De penaltymisser van Kane is meteen slecht nieuws voor Mignolet. Karius, die definitief de voorkeur heeft gekregen op de Rode Duivel, koos niet voor een hoek en dat was ook wat Kane -gedurfd- deed. Zijn plaats als titularis nog wat in de verf gezet. Gerechtigheid misschien, want in de fase voorafgaand aan de penalty, een fout van Karius op Kane, stond de spits buitenspel. Geen 1-2 voor Tottenham, wel 2-1 voor Liverpool. Een goal waarbij Jan Vertonghen er niet te best uitzag toen hij te makkelijk in de wind gezet werd door Salah. Al zijn we dan wel streng: na zijn prinsheerlijke partij woensdag tegen Man United was Vertonghen ook vandaag de onbewiste defensieve sterkhouder van de Spurs, zoals zo dikwijls dit seizoen na het uitvallen van Alderweireld. En dolde Salah ook met linksachter Davies en was hij sneller op de bal dan Lloris.

Vertonghen houdt hier Salah nog af.
EPA Vertonghen houdt hier Salah nog af.

En zeggen dat het 77 minuten lang 1-0 stond. Al na drie minuten had Salah een eerste keer toegeslagen. Dier met een ongelukkige ingreep, waarna het voor de vormzwangere Egyptenaar een koud kunstje was om af te werken. Wie had gedacht dat Liverpool op het gaspedaal zou doorduwen, kwam bedrogen uit. Geheel tegen de traditie van Klopp in, leken de Reds blij te zijn met het verdedigen van die voorsprong. Zelfs vlijmscherpe counters bleven uit. In eigen huis noteerden ze amper 34% balbezit en vier pogingen op doel. Tottenham kreeg lang veel te weinig klaar maar werd na de rust steeds gevaarlijker. Karius bracht redding toen hij Son op zich zag afkomen en voor Kane was het telkens net niet. Dembele werd elf minuten voor tijd naar de kant gehaald voor Wanyama. Moegestreden. Een opsteker voor Moussa toch, twee topwedstrijden in vijf dagen tijd zonder averij aan het broze gestel - ook hij blonk net als Vertonghen uit tegen Man United. (lees hieronder verder)

Penalty Spurs, na een fout van Karius op Kane.
Photo News Penalty Spurs, na een fout van Karius op Kane.
Maar Kane trapt door het midden recht op Karius.
Getty Images Maar Kane trapt door het midden recht op Karius.
Hoofdrol voor Jonathan Moss en zijn lijnrechter.
AFP Hoofdrol voor Jonathan Moss en zijn lijnrechter.
Kane trapt -vanop de stip- dan toch zijn 22ste doelpunt binnen in de Premier League.
REUTERS Kane trapt -vanop de stip- dan toch zijn 22ste doelpunt binnen in de Premier League.
Photo News

Al deed Wanyama het beter. Met een heerlijke pegel buitenkant voet knalde de Keniaan een afvallende bal twee minuten na zijn invalbeurt in de winkelhaak. Tottenham leek op en over Liverpool te gaan, mét hulp van de lijnrechter. Die liet na te vlaggen voor buitenspel van Kane bij de penalty die hij miste. Kane en de Spurs hadden geluk:  diezelfde lijnrechter bestrafte een trap van Virgil Van Dijk op Lamela met een tweede penalty voor de Spurs. Ditmaal koos Kane voor een hoek en dat was de goeie: 2-2. Zijn honderdste competitiegoal ooit en toch terug een goaltje meer (22 stuks) in de tweestrijd met Salah om de titel van topschutter in de Premier League. In de race naar een plaatsje in de topvier blijft Tottenham op twee punten van Liverpool. Chelsea, morgen op bezoek bij Watford, kan dan opnieuw over de Reds naar de derde plaats springen.

BAM! Wanyama met de 1-1.
Photo News BAM! Wanyama met de 1-1.
REUTERS
Karius behoedt Son van de gelijkmaker.
AFP Karius behoedt Son van de gelijkmaker.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • norbert deploige

  Uit de beker......hopelijk geen CL voetbal en verlies tegen Porto en de valsaard Klopp kan ophoepelen met zijne Karius.

 • Danny Holdensrath

  En de ref’s beslissen wie er wint of verliest. Zoals meestal in voetbal.

 • rudolf jacobs

  Dacht dat ik hier belgische scheids en lijn rechters bezig zag,lag er precies duimen dik op dat Liverpool weeral niet mocht winnen,maar al bij al toch een billelijk gelijkspel,ik vondt dat bij deze stand van 2-2 een leuke macht.alleen mogen klopp haast wel eens een ketting aan zenne poot hangen hoe degoutant dieje vent kan zijn amaai

 • Robi Sterckx

  Degoutante beslissingen van de lijnrechter