Wat een ‘VAR-farce’: videoref nog tijdens match teruggefloten nadat hij Lo Celso vrijpleit na aanslag

Lo Celso zet zijn voet vol op het onderbeen van Azpilicueta.
rv Lo Celso zet zijn voet vol op het onderbeen van Azpilicueta.
Giovani Lo Celso liet zich vanmiddag van zijn slechtste kant zien. De Argentijnse spelverdeler van Tottenham Hotspur ging in de verloren derby (2-1) tegen Chelsea duidelijk over de schreef. Hoewel de VAR de beelden ook bekeek, werd Lo Celso wonderlijk genoeg niet van het veld gestuurd. Tottenham, met zwemmende Belgische verdedigers, stond toen 2-0 achter. Nog tijdens de match werd de VAR door zijn bazen in het ongelijk gesteld.

Na 50 minuten plantte de van Real Betis overgekomen Lo Celso zijn noppen op het onderbeen van César Azpilicueta. De Chelsea-captain mocht van geluk spreken dat zijn been niet brak. Scheidsrechter Michael Oliver gaf in eerste instantie geen rood en ook na inmenging van de VAR kon Lo Celso gewoon blijven staan. Niet eens geel. Op sociale media spreken voetbalfans massaal schande van de overtreding én de beslissing.

LEES OOK. “Absurd” en “Dit is geen voetbal meer”: Engeland kotst videoref nu helemaal uit door ‘de okselregel’

 Giovani Lo Celso.
Photo News Giovani Lo Celso.

Nog tijdens de match ontstond er nog meer ophef, toen ‘Match of the Day 2'-presentator Mark Chapman tweette. “Ik heb bij de scheidsrechtersinstantie gevraagd waarom dit geen rood was. De uitleg: geen ‘clear error’, omdat de VAR vindt dat er geen andere plaats was waar Lo Celso zijn voet kon zetten.”

Waarna de officiële instantie niet veel later -de match was nog steeds niet ten einde- toch stelde dat de VAR in fout is gegaan. Ze zeiden erbij dat er niets technisch fout liep met de VAR, wel dat het om “een menselijke fout ging na een beslissing over een subjectief feit”. Maar dat de tackle aan alle aspecten voldeed voor rood. Chelsea-trainer Frank Lampard was achteraf niet te spreken over de tackle en sprak van “een beenbreker”.

Azpilicueta kon gelukkig verder spelen.
rv Azpilicueta kon gelukkig verder spelen.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Romain Nolf

    Schaf die VAR af ! Is overal misserie mee en wedstrijd vervalsing .