Wat een ontlading! Divock Origi ontpopt zich tot grote held van Liverpool in Merseyside derby: “Ben in mezelf blijven geloven”

AP
Liverpool
LIV
Liverpool LIV
1
0
Everton EVE
EVE
Everton
Wat zal het hem deugd doen. De naam van Divock Origi galmde door Anfield. De Belg viel in de altijd beladen Merseyside derby in in het slot en ontpopte zich tot absolute held met de winning goal in minuut 96 (1-0). Een héél belangrijke treffer. Liverpool nadert zo opnieuw tot op twee punten van leider City. 

Hij kreeg amper speelminuten de jongste maanden. Vanavond bewees Origi dat Klopp -de ontlading was ook bij de Duitse oefenmeester enorm- hem steeds achter de hand kan houden. De Rode Duivel mocht opdraven in minuut 84, waarna hij diep in blessuretijd Anfield deed daveren. Een schoonheidsprijs krijgt het doelpunt niet, maar een belangrijk doelpunt was het eens te meer. Na een verdwaalde bal op de dwarsligger reageerde Origi alert met een rake kopslag: 1-0. Even voordien trof de spits zélf nog de deklat na geharrewar. 

De Liverpool-spelers stormen op Origi af na zijn winnende treffer.
REUTERS De Liverpool-spelers stormen op Origi af na zijn winnende treffer.

Geruime tijd zag het er naar uit dat Liverpool twee kostbare punten zou verspelen. Kansen bij de vleet nochtans - ook aan de overzijde. Maar doelmannen Alisson en Pickford acteerden op een hoog niveau. Vooral André Gomes had áltijd voor 0-1 moeten zorgen halfweg de eerste helft. Liverpool ontsnapte. 

“Het is een speciaal moment”, reageerde matchwinnaar Origi na afloop. “Speciaal voor de club, speciaal voor de stad. Het was instinct. Ik wilde gewoon tonen dat ik scherp was. Ik ben in mezelf blijven geloven. Ik heb moeilijke tijden gekend, maar ik ben ervoor blijven gaan.”

REUTERS
REUTERS5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiaan Goethals

  Van de drie spitsen, Rom, Bats en Origi is Origi technisch de meest onderlegde, en............. toch maakt hij de minste goals.

 • Philippe Vanbelleghem

  @ bryan de ceuster . Manchester United fan zeker ? De 3 punten zijn binnen terwijl iedereen dacht dit een drawl ging worden. Het gaat hem hier niet over de schoonheid van de goal , wel over Origi die zich blijft inzetten ondanks de weinige speelminuten .

 • Frans Dubois

  Staat op de juiste plek, Bryan. Topspits...!!

 • bryan de ceuster

  Lol, dat doelpunt had zelfs mijn tante gescoord op haar teensletsen. Nu niet doen alsof Origi zich opnieuw volop in de ploeg heeft gespeeld eh :-p

 • Rudolf Jacobs

  Gewonnen en daar is zowat alles mee gezegd,ben wel LFC fan maar gelijkspel had ik mij bij neergelegd Everton was heel goed bezig en had het meeste van het spel,en verdiende wel een punt was spannend dit keer

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00