Vorig jaar amper werk, dit seizoen moet Courtois zich wel erg veel omdraaien: "Moeilijk te bepalen wat probleem is"

Courtois moet zich een eerste keer gewonnen geven in het Stadio Olimpico. El Shaarawy maakt er 1-0 van.
REUTERS Courtois moet zich een eerste keer gewonnen geven in het Stadio Olimpico. El Shaarawy maakt er 1-0 van.
Thibaut Courtois beleefde dinsdagavond weinig plezier aan het Champions Leagueduel tegen AS Roma. De doelman van Chelsea en de Rode Duivels moest zich in het Stadio Olimpico drie keer omdraaien.

Al na amper 50 seconden had El Shaarawy zijn eerste van twee treffers gemaakt. Iets voorbij het uur slaagde ook Diego Perotti erin Courtois te vloeren, goed voor een droge 3-0. Twee weken geleden kreeg de Limburger er drie binnen in de heenwedstrijd tegen Roma op Stamford Bridge (3-3). Met ook al tien tegendoelpunten in de competitie (tegen bijvoorbeeld vier voor United en zes voor City) lijkt de Chelseadefensie dit seizoen niet de meest solide.

"Het is moeilijk te bepalen wat het probleem is", reageert Courtois op de website van de Blues. "Dit seizoen is elke wedstrijd lastig. We moeten opnieuw een evenwicht vinden en die mentaliteit terugvinden waardoor we geen goals binnenkrijgen en clean sheets kunnen noteren." Courtois maakt de vergelijking met vorig seizoen, het kampioenenjaar van Chelsea. "Toen waren er wedstrijden waarin ik niets te doen had, of soms maar een redding moest uitvoeren", legt hij uit.

Zondag krijgt Chelsea een kans om zich, voor eigen publiek, te herpakken in de competitietopper tegen Manchester United. "We moeten zondag een reactie tonen want vandaag hebben we een slecht beeld van onszelf getoond. Tegen Manchester United moeten we terugvechten."

Courtois en David Luiz over de tegengoal.
Photo News Courtois en David Luiz over de tegengoal.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • eric debanne

    Ja hij is ook maar een mens eh ! En erbij zijn verdediging is ook niet zo sterk vind ik Hij blijft toch een topkeeper !