Voorzitter West Ham: "Benteke verdient te veel"

Photo News
West Hamvoorzitter David Sullivan bewondert Christian Benteke, maar vreest dat hij te duur uit zal vallen voor zijn club. "Hij heeft zo'n hoog loon bij Liverpool dat geen enkele club hem kan betalen", zegt die. De Rode Duivel (25) verdient naar verluidt meer dan 140.000 euro per week.

Michy Batshuayi (23) is nog altijd West Hams toptarget deze zomer, maar als een transfer zou afspringen, heeft de club Christian Benteke (Liverpool) als één van de alternatieven aangestipt. "Hij is een speler die we bewonderen", zegt West Ham-voorzitter David Sullivan in de Mirror. "Maar hij heeft zo'n hoog loon dat geen enkele club hem kan betalen." De Rode Duivel mag Anfield deze zomer verlaten bij een goed bod, maar Benteke focust zich eerst op het seizoenseinde en het EK. Pas daarna wil hij aan zijn toekomst denken.  

30 miljoen euro
Ondertussen doen de Hammers er alles aan om Batshuayi te overtuigen. Interesse die trainer Slaven Bilic al eerder toegaf. De Londense club heeft de zaakwaarnemer ingeschakeld die vorige zomer sterspeler Dimitri Payet naar Upton Park loodste. Hij is hoopvol dat Marseille en West Ham een akkoord zullen bereiken over onze landgenoot. Ook Payet, een ex-ploegmaat, deed een goed woordje. Batshuayi tekende in januari bij tot 2020 bij L'OM, met de belofte dat zijn club mee zou werken aan een zomertransfer. West Ham hoopt Marseille met 30 miljoen euro te overtuigen, maar is ook beducht voor de concurrentie. Tottenham scoutte hem eveneens is voorlopig geen eerste keus voor de club van Vertonghen, Dembélé, Alderweireld en Chadli.

Michy Batshuayi staat nog altijd bovenaan het verlanglijstje van de 'Hammers'.
Photo News Michy Batshuayi staat nog altijd bovenaan het verlanglijstje van de 'Hammers'.
Photo News
REUTERS