Volledige statement van het TAS: “Boete van 10 miljoen euro, binnen 30 dagen te betalen aan de UEFA”

EPA
Het is beslist: de uitsluiting van Manchester City uit de Champions League wordt opgeheven, alleen een boete van 10 miljoen euro moet worden opgehoest. 20 miljoen minder dan oorspronkelijk. Lees het volledige statement van het TAS hieronder.

“Het internationaal sporttribunaal (TAS) heeft een beslissing genomen in de zaak tussen Manchester City Football Club en de UEFA. Het gaat om een klacht van Manchester City tegen de uitspraak van de adviserende kamer van de financiële controle-instantie van de UEFA van 14 februari 2020, waar werd gesteld dat de club is ingegaan tegen de licentieregulering en financiële spelregels, en dat het daarvoor gestraft wordt met de uitsluiting van Europees voetbal in de komende twee seizoenen, met daarbovenop een boete van 30 miljoen euro.”

“Het panel heeft de afgelopen dagen beide partijen gehoord, samen met getuigen en experts. Het TAS heeft overlegd en besloten dat de beslissing van 14 februari 2020 aan de kant moet worden geschoven, en vervangen door het volgende:
A) Manchester City heeft Artikel 56 van de licentieregulering en financiële spelregels overtreden,
B) Manchester City ontvangt een boete van 10 miljoen, binnen 30 dagen te betalen aan de UEFA.”

EPA

“Het TAS benadrukt dat het grootste deel van de gerapporteerde overtredingen ofwel niet vastgesteld waren, ofwel buiten de vastgelegde termijn vielen. Omdat de aanklachten omtrent het verbergen van aandelen belangrijkere schendingen waren dan aanklachten over het belemmeren van onderzoek, is het niet gepast om een schorsing tot deelname aan de UEFA-competities op te leggen aan Manchester City, puur gebaseerd op het falen om deel te nemen aan het onderzoek van de financiële controle-instantie van de UEFA.”

“Hoewel, in overweging nemend i) de financiële bronnen van Manchester City, ii) het belang van medewerking bij onderzoeken, en iii) het negeren door Manchester City van die principes en de obstructie van het onderzoek door de club, heeft het TAS panel beslist dat een significante boete moet worden opgelegd aan Manchester City. Het is gepast om de initiële boete te reduceren met 2/3e, tot 10 miljoen euro.”

“Het volledige verslag met redenen wordt binnen enkele dagen gepubliceerd op de website van het TAS.”

Lees ook:

Hoe Man City zichzelf dan toch niet vastreed: de gelekte e-mails die het financieel gefoefel blootlegden, met misplaatste opmerkingen na dood Dehaene

REUTERS4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Van de Velde

  Er bestaan regels die niet alleen in de staat gelden maar universeel zijn: ze gelden voor iedereen die beschuldigd wordt en voor alle rechters. Zo is niemand verplicht zichzelf te beschuldigen; niemand kan verplicht worden zijn onschuld te bewijzen; wie beweert, moet ook bewijzen; de beschuldigde is niet verplicht aan de bewijsvoering mee te werken; levering van het bewijs is - net als de veroordeling - aan voorwaarden en termijnen gebonden, enz.

 • Kevin Cumps

  Haha meen je maar 10 miljoen wat id dat nu voor zo club al City ??

 • rudy de clerck

  10 miljoen boete en 20 miljoen voor de bobo’s , goed geregeld moet ik zeggen

 • Dirk Theys

  De zoveelste kapitaalkrachtige manipulatie in de belangrijkste bijzaak van het leven.