Vincent Kompany ook dit weekend zeker niet in actie

BELGA
Vincent Kompany staat zeker vijf dagen aan de kant met een hamstringblessure. De verdediger van Manchester City komt vandaag tegen Sunderland en dit weekend tegen Everton niet in actie. Of hij de belangrijke Champions Leagueconfrontatie met AS Roma haalt, is niet bekend.

Romelu Lukaku voelt zaterdag Vincent Kompany niet in zijn nek. Manchester City neemt geen enkel risico met zijn aanvoerder, die tegen Sunderland uitviel met een hamstringkwetsuur. "Hij speelt niet tegen Sunderland of tegen Everton", bevestigde Pellegrini. "We zullen zien of hij AS Roma haalt, volgende week woensdag. Dat hangt af van de dokter."

Omdat Eliaqium Mangala vanavond tegen Sunderland geschorst is, maakt Dedryck Boyata een kans om nog eens in actie te komen voor de landskampioen. Hij ligt in balans met rechtsachter Sagna, die ook centraal uit de voeten kan. Onze landgenoot (23) speelt elk seizoen slechts een handvol minuten, maar kreeg deze zomer toch een nieuw lucratief contract omdat City verlegen zit aan eigen opgeleide spelers. "Boyata is goed bezig", benadrukte coach Manuel Pellegrini zondag nog. Dit seizoen kwam Boyata enkel nog maar in actie in de Community Shield, de Engelse Super Cup, en de League Cup.

Kans(en) voor Boyata?
PHOTO_NEWS Kans(en) voor Boyata?