Villa naar kwartfinale FA Cup, assist voor Benteke

AP
Aston Villa heeft zich geplaatst voor de kwartfinales in de FA Cup. Het team van Rode Duivel Christian Benteke haalde het in de achtste finales in eigen huis met 2-1 van Leicester City.

Kersvers Villa-coach Tim Sherwood pakte in zijn eerste wedstrijd meteen de volle buit. De thuisploeg kwam 2-0 voor na doelpunten van Bacuna en Sinclair, het laatste op assist van Benteke. In de slotfase was het toch nog bibberen na de tegentreffer van Leicester City-aanwinst Andrej Kramaric. Benteke speelde de hele wedstrijd, maar kon opnieuw niet scoren voor Villa. Op slag van rust werd een doelpunt van 'Big Ben' afgekeurd voor buitenspel. Bij Leicester zat Ritchie De Laet niet in de kern. De Pool Marcin Wasilewski (ex-Anderlecht) werd na 65 minuten naar de kant gehaald.

Aston Villa zit bij de laatste acht in de FA Cup en kan zo de competitiezorgen even vergeten. In de Premier League staat het op een troosteloze achttiende plaats. Met 22 punten kan het enkel Burnley (21) en Leicester City (17) achter zich houden.