VIDEO: Wat de briljante panenka van Hazard nog dat tikkeltje specialer maakt

Twitter
Acht treffers en zes assists sinds zijn terugkeer van een enkeloperatie begin september. Eden Hazard zit in bloedvorm, en dat weten ze nu ook bij Newcastle United. De balvirtuoos speelde een dijk van een wedstrijd met een onvervalste panenka als orgelpunt. En dat net op de verjaardag van de Tsjechische uitvinder. Kan tellen als eerbetoon. 

Eerst bracht de Rode Duivel de bordjes vakkundig in evenwicht met een stuitende bal, vervolgens was hij een uur ongrijpbaar voor de verdediging van 'de Magpies' waarna hij een kwartier voor tijd Stamford Bridge liet kirren van plezier. Met een onvervalste en prinsheerlijke panenka vanop de stip gooide hij de pot definitief op slot. 3-1. Hazard alweer de koning van Chelsea. 

Wat de briljante strafschop nog dat tikkeltje mooier maakt. Gisteren - 2 december - was het net de verjaardag van de 'uitvinder' van de buitengewone penalty. De Tsjech Antonín Panenka - de voetbalwereld schrok zich een hoedje toen hij in 1976 op het Europees kampioenschap het leer over de Duitse doelman Sepp Maier lepelde - vierde zijn 69ste verjaardag terwijl onze landgenoot zijn genialiteit nog eens bovenhaalde. Toeval, maar Twitter smulde er alvast van. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kurt Janssens

  Ik ga hier een voorspelling doen, dankzij warhoofd Hazard gaan we eruit op het komende WK, na een gemiste penalty van hem. Zo penalties geven is om problemen vragen.

 • Lucas Vandebrug

  Wat tegenwoordig al briljant genoemd word.

 • Bert Verhaegen

  “Ik heb de match niet gezien.” Waarom dan de feiten in twijfel trekken? Je kan toch ook ongelooflijk goed zijn tegen een mindere ploeg? Op Match of the Day waren ze ook vol lof...

 • Tom Van Calster

  Johan Ruell, jij kijkt ook maar om het jaar naar voetbal zeker?

 • jes jespers

  Hij staat 5 kilo te dik?