VIDEO: Hazard kan met flits (en knappe goal) Chelsea na strafschopfout Courtois niet behoeden voor rampzalige avond

photo_news
Watford
WAT
Watford WAT
4
1
Chelsea CHE
CHE
Chelsea
  • David Luiz en Willian starten
  • Morata (rug) en Christensen (hamstring) out
  • Hazard weer diep in spits
  • Kabasele moet passen met blessure
  • Chelsea uit op revanche na 0-3 tegen Bournemouth
  • Scheidsrechter: Mike Dean
Nieuwe update beschikbaar

highlights


nabeschouwing

Eden Hazard heeft Chelsea niet kunnen behoeden van de nederlaag op Vicarage Road. Tegen Watford speelden 'The Blues' maar weinig klaar en verloren ze met 4-1 nadat Thibaut Courtois een strafschop veroorzaakte. De club uit Londen stond dan al met tien te voetballen na een tweede gele kaart voor Bakayoko. In het slot krulde Eden Hazard het leer nog fraai binnen, maar Janmaat, Deulofeu en Pereyra hielden de drie punten thuis.

Chelsea was uit op revanche na de 0-3-nederlaag op eigen veld tegen Bournemouth, maar dat was er niet aan te zien. Vooral Bakayoko stapelde de balverliezen op en zag zijn rampzalig half uur uitmonden in een uitsluiting. De Fransman mocht na zijn tweede gele kaart al snel gaan douchen. Een zwak Chelsea zag daarna hoe Watford, zonder de geblesseerde Kabasele, op voorsprong kwam. Janmaat stuurde Deulofeu prima diep en die liet zich maar al te graag vallen over de aanstormende Courtois. Een strafschop die kapitein Deeney feilloos omzette: 1-0.

Eden Hazard stond op een eiland en werd pas iets vaker aangespeeld wanneer Giroud zijn eerste minuten mocht maken voor Chelsea. Het bracht geen zoden aan de dijk. De kansen waren nog steeds voor Watford terwijl achter het aantal schoten op doel bij de bezoekers nog steeds een 0 prijkte.

Het venijn zat hem echter in de staart. Eden Hazard groeide wel in de wedstrijd en krulde in het slot de 1-1 nog op het scorebord. Een fraai doelpunt dat vrijwel meteen werd uitgewist. In zeven minuten tijd slikte Courtois maar liefst drie treffers. Janmaat, smaakmaker Deulofeu en Pereyra zorgden voor de doelpunten. Chelsea moet zich na deze smadelijke nederlaag gaan bezinnen. 'The Blues' keren met een nul op zes met lege handen huiswaarts.

getty
reuters

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het zit erop. Chelsea krijgt na Bournemouth een nieuwe dreun te verwerken. Hazard leek nog voor een gelijkspel te zorgen. In het ultieme slot slikte Chelsea echter nog drie treffers. Eindstand: 4-1. Dat komt hard aan in Londen.


substitution

Spelerswissel

Andre Gray komt in de plaats van Troy Deeney

goal

Doelpunt voor Watford

GOAL! 4-1 Pereyra!
Het gaat van kwaad naar erger met Chelsea. Pereyra krijgt het leer in de zestien van Chelsea. De Argentijn veinst een schot en haalt niet veel later uit. Zijn poging verdwijnt in de verste hoek. Courtois is opnieuw geklopt.

substitution

Spelerswissel

André Carrillo komt in de plaats van Gerard Deulofeu

goal

Doelpunt voor Watford

GOAL! 3-1 Deulofeu!
Watford walst na de gelijkmaker van Hazard helemaal over de bezoekers. Deulofeu kan oprukken met de bal aan de voet en hij komt ver. Heel ver. De smaakmaker kan ook afdrukken. Via de voet van Cahill belandt de bal in doel: 3-1.

goal

Doelpunt Daryl Janmaat

GOAL! 2-1 Janmaat!
Vicarage Road ontploft! Janmaat zet zich aan een solo en zet op zijn beurt een één-twee op met Pereyra. Uiteindelijk klopt de Nederlander ook Thibaut Courtois. Knappe goal.

goal

Doelpunt Eden Hazard

GOAL! 1-1 Eden Hazard!
Hazard breekt dan toch de ban met zijn negende treffer van het seizoen. De Rode Duivel komt naar binnen en krult het leer bijzonder fraai in de verste hoek. Karnezis, die vanavond werkloos toekeek, is geklopt.

Goed werk van Hazard
Dan toch nog eens een flits van Hazard. Hij zet een één-twee op in de zestien van Watford. Uiteindelijk trekt onze landgenoot de bal achteruit zodat Fabregas kan schieten. Prima kans, maar doelman Karnezis kan redden.

reuters
afp

Courtois goed plat
Het sluitstuk van Chelsea moet nog een keer aan de bak. Pereyra snijdt naar binnen en haalt uit met zijn rechter. Courtois gaat goed plat.


Wanhopig schot Capoue
Capoue kreeg wel wat ruimte voor de zestien. De speler van Watford doet er niet al te veel mee. Zijn schot zeilt meters naast.


Prima redding Courtois
Daar is Watford nog een keer. Doucouré kan met de bal aan de voet oprukken en lost dan ook een schot tussen de palen. Courtois is alert en duwt de poging in hoekschop.

getty
getty
substitution

Spelerswissel

Roberto Pereyra komt in de plaats van Richarlison


substitution

Spelerswissel

Olivier Giroud komt in de plaats van Pedro
Daar zijn dan toch de eerste minuten van Giroud in het shirt van Chelsea. De hinkinden Pedro moet plaats ruimen.

yellow_card

Gele kaart voor Francesc Fàbregas Soler

Gele kaart Cesc Fabregas
Deulofeu verovert de bal en zet een tegenaanval op, al gaat Fabregas wel stevig door op zijn landgenoot. Uiteindelijk trapt Janmaat de bal naast. Ook Pedro is ondertussen gaan liggen. Hij heeft verzorging nodig.

Deulofeu trapt maar net naast
De kansen blijven voor Watford. Deulofeu krijgt nu een schietkans na een hoekschop. Net naast, Courtois lag wel in de hoek.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart David Luiz
Zeegelaar ontfutselt de bal van David Luiz waarop de Braziliaan natrapt. Hij krijgt dan ook de gele kaart.


Knap hakje Hazard
We hebben er even op moeten wachten, maar we krijgen dan toch een vleugje magie te zien van Eden Hazard. Net over de middenlijn kapt hij zich mooi vrij met een hakje. Er vloeit echter geen kans uit, want de voorzet is niet op maat.

reuters
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Sebastian Prödl


Giroud warmt zich op
Krijgen we vanavond dan toch Giroud te zien op de grasmat? Eden Hazard staat alvast op een eiland en heeft nog niet al te veel bruikbare ballen gekregen.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
We voetballen weer. Kunnen de tien spelers van Chelsea zich nog uit de penibele situatie voetballen?


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Rusten geblazen op Vicarage Road. Bakayoko zag een rampzalig half uur uiteindelijk uitmonden in een uitsluiting. De Fransman kreeg twee gele kaarten waarna Watford kon scoren. Courtois haalde Deulofeu neer in de zestien. Een strafschop die Deeney wist om te zetten. Conte heeft ongetwijfeld een donderpreek in gedachten.

reuters
photo_news

Pedro trapt over
De Spanjaard krijgt dan toch wat ruimte. Hij pakt uit met een overstapje om daarna uit te halen. Zijn schot vliegt niet tussen de palen.

yellow_card

Gele kaart voor Troy Deeney

Gele kaart Troy Deeney

penalty_scored

Strafschop gescoord

GOAL! 1-0 Deeney!
De kapitein van Watford doet wat hij moet doen en zet de strafschop om. Courtois heeft geen verhaal.

reuters

Deulofeu lokt strafschop goed uit
Watford krijgt een strafschop! Janmaat stuurt Deulofeu de diepte in en die valt over de grijparmen van Thibaut Courtois. Chelsea in vieze papieren.


substitution

Spelerswissel

Willian wordt opgeofferd
Balen voor Willian. De Braziliaan moet het bekopen na de rode kaart van Bakayoko. Cesc Fabregas komt hem vervangen.

reuters
second_yellow

Tweede gele kaart

Tweede gele kaart Tiemoué Bakayoko
Chelsea zit in de problemen en Antonio Conte zal iets speciaal uit zijn hoed moeten toveren. Bakayoko probeert met een stevige tackle de bal te veroveren. Het draait helemaal anders uit. De Fransman kijkt tegen zijn tweede gele kaart aan. Hij mag nu al gaan douchen. Wat een dramatische wedstrijd van Bakayoko.

Pedro trapt op de paal, maar er was al gefloten
Moses probeert de bal te controleren en gebruikt daarbij zijn hand. Meteen daarna probeert Pedro het eens. Zijn schot strandt op de paal, maar scheidsrechter Dean had al gefloten.

photo_news
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Tiemoué Bakayoko
Bakayoko krijgt dan ook een gele kaart voor zijn actie. Het is de eerste kaart van de wedstrijd.

reuters

Bakayoko ziet sterretjes
Het is voorlopig niet de avond van Bakayoko. De Franse middenvelder stapelt de balverliezen op. Nu probeert hij zijn fout recht te zetten, maar hij raakt de enkels van Capoue.


Willian trapt hoog over
We krijgen dan toch eens een kans van Chelsea te zien. In de zestien valt de bal voor de voet van Willian. Die haalt de trekker over en trapt ook hoog over de kooi van Karnezis.

getty
reuters

Deeney mist zijn schot onbegrijpelijk
Troy Deeney wrikt zich uitstekend los van Azpilicueta en de bal belandt na een hoekschop ook bij hem. De speler van Watford kan er zijn voet niet genoeg tegen zetten. Een stevige misser.


Deulofeu trapt in het zijnet
De Spanjaard, overgekomen van Barcelona, wil zich absoluut bewijzen voor de thuisfans. Hij verschijnt dreigend voor David Luiz en trapt dan in het zijnet.


Doucouré trapt naast
Het is wachten op kansen, maar Watford steekt toch een keer de neus aan het venster. Doucouré ontfermt zich over een tweede bal en haalt meteen uit. Zijn schot gaat ver naast.


Handsbal Cahill?
Watford heeft de start niet gemist en kampeert even op de helft van de bezoekers. Even opschudding wanneer Zeegelaar de bal in de zestien pompt. Cahill beroerde de bal namelijk ietwat ongelukkig met de hand. We krijgen geen strafschop.

reuters
start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
We voetballen op Vicarage Road. Kan Eden Hazard straks zijn duivels ontbinden?


Laatste voorbereidingen van Chelsea

Hazard opnieuw als valse negen
Alvaro Morata is nog niet opgelapt, maar dat wil niet zeggen dat Conte nieuwe aanwinst Giroud al meteen in de basis dropt. Eden Hazard moet het vooraan gaan doen. Thibaut Courtois staat uiteraard in doel. Bij Watford ontbreekt de geblesseerde Kabasele. Nieuwe aanwinst Dodi Lukebakio zit dan weer op de bank.

reuters
photo_news