Verrassing op Wembley: Dendoncker krijgt eerste basisplaats in Premier League en ziet hoe zijn team achterstand hélemaal ombuigt

Action Images via Reuters
Tottenham Hotspur
TOT
Tottenham Hotspur TOT
1
3
Wolverhampton Wanderers WOL
WOL
Wolverhampton Wanderers
In Liverpool en Manchester zagen ze het graag gebeuren. Tegen Wolverhampton, waar Leander Dendoncker zijn eerste basisplek kreeg, gaf Tottenham na rust een voorsprong hélemaal uit handen (1-3). De Wolves roepen de zegereeks van de Spurs een halt toe. 

Eindelijk. De langverwachte eerste basisplaats in de Premier League was vandaag een feit voor Leander Dendoncker. Op Wembley dan nog. Zijn team bleek voor rust wel een maatje te klein voor de Spurs, doch zal hij zijn debuut niet snel vergeten. Al na vijf minuten lag de Belg met een pijnlijk grimas tegen de vlakte. Na een botsing met de bonkige Sissoko kreeg hij verzorging toegediend. Gelukkige krabbelde hij al gauw weer overeind. Gaandeweg groeide Dendoncker in de eerste helft. Sober, maar goed in de recuperatie en de passing. Halfweg de eerste periode had Kane -who else- er met zijn dertiende van het seizoen 1-0 van gemaakt. Een pareltje met links, droogjes in de verste bovenhoek.

AP

Gezapig tempo in de beginfase na rust. Tottenham, waar Alderweireld alweer een secure match speelde, wiegde zichzelf in slaap en kreeg aanvallend amper nog iets klaar. Niet dat de Wolves vaak voor dreiging zorgden, maar de bezoekers mochten blijven hopen een punt. Het werden er uiteindelijk zelfs drie. Twintig minuten voor affluiten buffelde Boly op hoekschop de gelijkmaker in doel, waarna de mannen van Pochettino compleet kopje onder gingen. De plaatsbal van Jiménez paste precies in de korte hoek (83’). Even later (87’) zorgde invaller Helder Costa zelfs nog voor 1-3. Intussen was Dendoncker al naar de kant gehaald door coach Nuno. Geen 18 op 18 dus voor Tottenham, dat Liverpool straks kan zien uitlopen tot negen punten.

EPA
Action Images via Reuters

Mitrovic knalt Fulham naar cruciale zege

In het degradatieduel tussen Fulham en Huddersfield stonden de zenuwen strak gespannen. Odoi pakte net voor rust een gele kaart, maar maakte toch de 90 minuten vol. Bij Huddersfield bleef Isaac Mbenza op de bank. Laurent Depoitre werd in de 65e minuut ingebracht om het verschil te maken, maar tevergeefs. In de toegevoegde tijd maakte ex-Anderlechtspits Alexander Mitrovic het reddende doelpunt voor Fulham (90+1.).

Geen Christian Kabasele bij Watford. De vleugelverdediger ondervond nog te veel last van zijn botsing met de doelpaal in de vorige wedstrijd tegen Chelsea. Zonder Kabasele speelde Watford in eigen huis 1-1 gelijk tegen Newcastle.

Action Images via Reuters1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Popelier

    Leander speelde een behoorlijke wedstrijd, zal zich zo wel in de ploeg spelen. Doe zo verder Leander no.