Van Persie schiet zwak United met twee treffers voorbij 'The Saints'

photonews
Manchester United heeft de strijd om plaats drie in de Premier League in zijn voordeel beslecht. Op het veld van Southampton maakten de manschappen van Van Gaal weinig klaar, maar ze wonnen wel met 1-2. Robin Van Persie tekenden voor beide doelpunten, maar vooral doelman De Gea werd de held van de avond met meerdere cruciale reddingen. 'The Mancunians' boeken zo een knappe 15 op 15.

De clash tussen Southampton en United was er ook vooral één tussen de twee Nederlandse coaches: Ronald Koeman en Louis van Gaal. Die laatste had in zijn elftal andermaal geen plaats voor Adnan Januzaj. Marouane Fellaini wist de Nederlandse coach wel te overtuigen en startte in de basis. Bij Southampton ontbrak Toby Alderweireld met een blessure.

Van Persie opent de score
Beide ploegen lasten een lange studieronde in en hielden er een gezapig tempo op na. Vooral Fellaini leek niet goed wakker en leed verschillende keren balverlies. De Rode Duivel verloor ook meermaals zijn duels. Toch zat United al vroeg op rozen. Fonte hielp een handje en speelde te kort terug op zijn doelman. Van Persie was er als de kippen bij en nam het cadeau in dank aan. De Nederlandse spits schoof de bal door de benen van Forster tegen de touwen. 'The Saints' probeerden meteen te reageren en monopoliseerden de bal. Een kopbal van Pellè ging een eindje naast en De Gea liet zich in de korte hoek niet verrassen op een schot van de Italiaan. Mané was dan weer te egoïstisch en liep zich vast in een bos United-spelers.

'The Saints' verdiend langszij
De thuisploeg drong alsmaar meer aan en werd beloond. Balverlies van Fellaini luidde de 1-1 in. United kreeg de bal in de zestien niet weg en het leer kwam voor de voeten van Pellè terecht. Die twijfelde niet en knalde onhoudbaar binnen. Southampton verdient langszij. 'The Mancunians' kregen weinig klaargemaakt en Van Gaal greep nog voor de rust in. Hij haalde een ontzichtbare McNair naar de kant voor Herrera, maar veel veranderde er niet. Long schoot niet zo gek ver naast de kooi van De Gea en Van Persie knalde in het zijnet. Meteen het laatste wapenfeit in een eerste helft die gedomineerd werd door Southampton.

REUTERS
photonews
photonews
REUTERS
photonews
photonews

United ontsnapt
Ook na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. De donderpreek van Van Gaal tijdens de rust bracht weinig zoden aan de dijk, want de bezoekers kwamen meteen goed weg. Evans greep in extremis in op Yoshida en Long kopte, na een schitterende voorzet van Tadic, centraal op De Gea. Een schot van Pellè zoefde een metertje over de kooi van de Spanjaard. United kreeg geen deftige aanval in elkaar gebokst en leidde het ene balverlies na het andere. Ook Fellaini deelde in de malaise.

Uppercut van Van Persie
Toch klommen 'The Mancunians' weer op voorsprong. Rooney leverde een perfecte vrije trap af en Van Persie duwde aan de tweede paal subtiel binnen. Het ongeloof bij heel het stadion was merkbaar, maar de bezoekers maalden er niet om. Southampton kwam de ijskoude douche moeilijk te boven, maar De Gea moest zich nog eens tonen. Met een prima handreflex hield hij Pellè van de gelijkmaker. En een poging van Clyna zeilde centimeters naast. Het slotakkoord was voor Mané, die met een drieste tackle Van Persie torpedeerde. Friend gaf 'maar' geel.

photonews
photonews
photonews
REUTERS
REUTERS