Van Gaal: "Januzaj verhuurd? Hij is een United-speler"

REUTERS
Louis van Gaal heeft voor het eerst gereageerd op een mogelijke uitleenbeurt van Adnan Januzaj. En de Nederlander lijkt een veto te stellen om de Rode Duivel elders minuten op te laten doen. "Nee, hij is een Unitedspeler", zei hij op zijn persconferentie.

Het laatste is er nog niet over gezegd. Op Old Trafford zijn er sommigen die vinden dat United er best aan doet om de 19-jarige Januzaj de komende zes maanden uit te lenen om hem meer te laten spelen, maar Van Gaal heeft het laatste woord. Openlijk verzet die zich, maar wat hij intern heeft gezegd is niet geweten. De Nederlander bespreekt transferzaken nooit met de media. "Of hij elders minuten op moet doen, zeg je? Nee, hij is een speler van Manchester United", reageerde hij kort.

Nochtans ligt de Belg met Kosovaarse roots niet in zijn bovenste schuif. De laatste zes wedstrijden kwam hij slechts één keer van de bank: één minuut tegen Stoke. Ook Januzaj had verwacht dat hij dit seizoen meer aan spelen toe zou komen dan de 412 minuten die hij tot nu toe op het veld stond. Een aantal clubs houden de situatie van Januzaj aandachtig in het oog. Real Sociedad, waar ex-Unitedtrainer David Moyes aan de slag is, Hull City, Everton, Inter Milan en zelfs PSG hebben hem ergens op een lijstje staan, maar geen enkele club ondernam voorlopig concrete stappen. Het is dus wachten op Van Gaal en Januzaj.