Van een opvallend snelle revalidatie gesproken: Everton-middenvelder André Gomes amper vier maanden na horrorblessure opnieuw speelklaar

André Gomes werd na de horrortackle van Son op een brancard van het veld afgevoerd.
EPA André Gomes werd na de horrortackle van Son op een brancard van het veld afgevoerd.
Na de vreselijke blessure die André Gomes begin november in de wedstrijd tegen Tottenham opliep, kan de 26-jarige Portugees dit weekend tegen Arsenal verrassend snel opnieuw zijn wederoptreden maken.

De verwachtingen na de drieste tackle van Tottenham-aanvaller Heung-min Son op André Gomes waren niet gunstig. De middenvelder van Everton liep een fractuur in de rechter enkel op en leek dit seizoen niet meer in actie te zullen komen. Gomes herstelde na zijn operatie weliswaar verrassend snel en goed van zijn blessure.

Eind januari - amper tweeënhalve maand nadat hij zijn gruwelijke blessure opliep - was de Portugese international alweer gedeeltelijk terug te zien op het trainingsveld van The Toffees. Vorige weekend maakte hij in een oefenpartij achter gesloten deuren zelfs zijn wederoptreden op het veld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Gomes is na een kleine vier maanden nu ook klaar om zijn opwachting te maken bij de eerste ploeg van Everton. De club uit Liverpool speelt zondag op het veld van Arsenal. Volgens trainer Carlo Ancelotti is zijn speler klaar om opnieuw ingezet te worden. “Ik heb er een goed oog in. Gomes ondervindt weinig tot geen last meer van zijn blessure. Als hijzelf aangeeft klaar te zijn om opnieuw mee te spelen, dan zal ik niet twijfelen om hem tegen Arsenal te brengen.”

André Gomes liep een fractuur in de rechter enkel op.
REUTERS André Gomes liep een fractuur in de rechter enkel op.
André Gomes werd kermend van de pijn het veld afgevoerd.
REUTERS André Gomes werd kermend van de pijn het veld afgevoerd.
Dader Son had na zijn tackle meteen de ernst van de situatie door.
EPA Dader Son had na zijn tackle meteen de ernst van de situatie door.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.