Vader Courtois: "Praten met Chelsea over terugkeer"

BELGA
Thierry Courtois, vader van Thibaut Courtois, heeft in een interview met de RTBF zijn licht laten schijnen over de sportieve toekomst van zijn zoon. Een terugkeer naar Chelsea, dat hem heeft uitgeleend aan Atletico Madrid, blijft volgens vader Courtois tot de mogelijkheden behoren.

"Jose Mourinho heeft gezegd dat hij Thibaut bij Chelsea wil", zegt Thierry Courtois. "We gaan dus met hen onderhandelen over een terugkeer, maar momenteel is het daarop wachten. Er is natuurlijk de aanwezigheid van Petr Cech. Een rotatiesysteem tussen beiden is op papier mogelijk, maar dat is niet wat wij willen. Met het niveau dat Thibaut nu bereikt, is het uitgesloten dat hij bij een club als tweede doelman fungeert. Dat geldt wellicht ook voor Petr Cech. De mening van Thibaut telt uiteraard ook. Hij moet goed in zijn vel zitten, want de stap die hij nu zal zetten, zal definitief zijn. Hij zal goed moeten nadenken."

FC Barcelona
Een overstap naar FC Barcelona, waar Spaanse media diverse malen op speculeerden, is volgens vader Courtois nooit aan de orde geweest. "Barça is nooit een piste geweest", luidt het. "Hun toekomstige doelman wordt waarschijnlijk Marc-André Ter Stegen (Borussia Mönchengladbach, red.). De media hebben er lang over gepraat, maar hun technisch directeur heeft voor een ander type doelman gekozen. Er is nooit contact geweest tussen ons en Barça, en ook niet met Real Madrid."