Twee keer hands van Rode Duivels gaan over de tongen, Jesus schenkt City met late treffer zege tegen Leicester

Photo News
Leicester City
LEI
Leicester City LEI
0
1
Manchester City MCI
MCI
Manchester City
Een zege met het kleinste verschil. Getekend invaller Gabriel Jesus. Manchester City zegevierde bij Leicester City. Twee handsballen van twee Rode Duivels gingen over de tongen.

De ene bestrafte de scheidsrechter niet. Toen Kevin De Bruyne voor de pauze zijn twee handen naast zijn hoofde gooide en een vrijschop erop afweek, oordeelde de videoref dat het gezichtsbescherming was. Zelfs geen uitgebreide check. Evenmin toen doelman Ederson, bij een botsing, Iheanacho even buiten westen klopte. Op elke plek van het veld een fout, niet in de zestien. Bij Leicester begrepen ze er weinig van.

Action Images via Reuters

Aan de overkant ging de bal wel op de stip. Dennis Praet, nog eens aan de aftrap bij Leicester, draaide bij een schot zijn rug richting bal. Die trof vol zijn uitstekende arm in de zestien. Je kan er voor fluiten. En na consultatie van de VAR wees Paul Tierney naar de stip. Praet ontsnapte. Sergio Agüero mikte de strafschop op Kasper Schmeichel. De vierde op rij die ze bij City laten liggen. Sterling, Jesus, Gundogan, Agüero. Misschien moeten ze die voortaan overlaten aan De Bruyne.

City won uiteindelijk toch. In het slot maakte Gabriel Jesus de winner. Had de match er anders uitgezien als Jamie Vardy die bal voor rust niet op de paal had getrapt oog in oog met Ederson? Youri Tielemans en Kevin De Bruyne speelden beiden 90 minuten, zonder de absolute hoofdrol op te eisen. Dennis Praet werd vijf minuten voor tijd vervangen. 

EPA
EPA
Action Images via Reuters
Photo News



4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Onterecht penalty voor city helaas... Typisch grote ploeg ...ze moesten winnen van de var en de arbitrage ... Leicester verdiende zeker een punt

 • Nick Mees

  De UEFA sluit hen uit voor het kampioenenbal. Het is ondertussen ook uitgekomen dat deze club zich boven alles en iedereen denkt te kunnen zetten. De FA hebben ze echter nog steeds in de pocket, zoveel is na gisteren wel duidelijk na het wedstrijdverslag... Ben zeker geen Leicester fan, maar het was zo klaar als een klontje dat City moest winnen.

 • Roger Deprez

  Nu mag men zijn gezicht ook al niet meer beschermen, zeer duidelijk dat Kevin de handen naar zijn gezicht brengt en zeker niet richting bal. Trouwens de VAR was van het zelfde oordeel.

 • françois troch

  Twee strafschoppen niet gefloten voor Leicedter, de doelman van City verdiende donkerrood