Trefzekerste Duivel ooit mag in België best wat meer liefde krijgen. Fluit u nog?

Romelu Lukaku.
AP Romelu Lukaku.
De discussie mag naar bed. Romelu Lukaku (23) is aardig op weg om de eerste Belgische topschutter te worden in een topcompetitie, de trefzekerste Rode Duivel aller tijden ook. De beste Belgische diepe spits, full stop. In Engeland bezingen ze hun recordbreker, in België blijven 'boe-jongens' hem benijden. Een beetje meer liefde mag.

Zelf zegt Lukaku zich weinig van die 'boo boys' aan te trekken, maar hij weet ze wel zitten - daar, rechts achter de goal. Tegelijk haalt hij er kracht uit. Al zijn hele leven lang. In hun kindertijd hadden ze het thuis niet breed. Armoede die ze maar moeilijk konden verstoppen. Afgedragen kleren, kapotte schoenen. Er werd gelachen, er werd geroddeld. Ook in zijn eerste jaar bij Anderlecht, waar zijn technische achterstand en gebrekkige uithouding achter een hoekje werd bespot. Het sterkte Lukaku in zijn overtuiging om iedereen de mond te snoeren. Rond zijn veertiende zei hij gedecideerd: "Vandaag lachen ze met je, maar morgen zal dat niet meer geval zijn." Sindsdien is hij een man op een missie. Eén die elke dag keihard werkt aan die ene droom: één van de beste aanvallers ter wereld worden. Niets komt voor niets.

De beste diepe spits met Belgisch paspoort is hij al, met 11 goals in 14 interlands. Straks kroont hij zich mogelijk als eerste landgenoot tot topschutter in een topcompetitie. Binnen twee jaar zou hij Paul Van Himst en Bernard Voorhoof zelfs van hun troon kunnen stoten als beste Duivelse schutters ooit. Cijfers en prestaties spreken. Laat Romelu zich nu maar bewijzen. Fluit u nog?

Lees waarom Lukaku - in tegenstelling tot over het kanaal - niet altijd sant in eigen land is. Een artikel van onze Man in Engeland Kristof Terreur op HLN SPORT PLUS. Proef nu vier weken voor slechts één euro.
14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • maurits sanders

  Mensen zijn beetje jaloers zelf voetballer moeten worden he

 • Danny SPIJKERS Danny Spijkers

  Geef hem in België vertrouwen, en we gaan er veel plezier aan beleven. Hij wordt de man in Rusland

 • Eddy Blok

  T is toch straf dat, als hij een match speelt bij de Rode Duivels, hij geen bal raakt.

 • Jens De Waele

  Hij mag misschien de beste spits zijn die er rondloopt maar bij de rode duivels overtuigt hij vaak niet

 • Marc De Laet

  Grote meneer met grote klasse.