Trainer Arsenal trapt bidon weg ... die supporter thuisclub Brighton raakt: 8.000 pond boete

Arsenal-trainer  Unai Emery excuseert zich bij de Brighton & Hove Albion-supporter die hij onbedoeld raakte met de weggetrapte bidon.
Photo News Arsenal-trainer Unai Emery excuseert zich bij de Brighton & Hove Albion-supporter die hij onbedoeld raakte met de weggetrapte bidon.
Zijn boze reactie in de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion kost trainer Unai Emery van Arsenal een boete. De Spanjaard moet 8.000 pond betalen, omgerekend bijna 9.000 euro.

Emery schopte op ‘Boxing Day’ (tweede kerstdag) langs de lijn een bidon weg. Hij raakte daarmee onbedoeld een fan van thuisclub Brighton.

De 47-jarige Spanjaard bood direct zijn excuses aan en vertelde na de wedstrijd (1-1) dat het niet zijn bedoeling was geweest om de supporter achter de reclameborden te raken. De Engelse voetbalbond nam daar echter geen genoegen mee en opende een tuchtzaak. Emery kreeg geen schorsing, maar alleen een boete.

Arsenal liet niet alleen punten liggen bij Brighton, maar was drie dagen later ook kansloos tegen koploper Liverpool (5-1). De ‘Gunners’, die zestien punten minder hebben dan Liverpool, ontvangen op nieuwjaarsdag stadgenoot Fulham.

Action Images via Reuters1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Brian Heiremans

    Word dat geld dan ook overgestord aan die supporter of naar de profiterende bond?