Tottenham wipt naar plaats twee na forfaitzege tegen Bournemouth

REUTERS
Tottenham Hotspur
TOT
Tottenham Hotspur TOT
5
0
Bournemouth BOU
BOU
Bournemouth
Samen met Liverpool is Tottenham, onder Pochettino klassiek sterk tijdens de eindejaarsperiode, dé ploeg van het moment. Na 2-6 zondag in Everton, vandaag 5-0 tegen Bournemouth.

Een zege die Tottenham over Man City naar de tweede plaats doet springen, op 6 punten van Liverpool. Goals van Son (2), Eriksen, Moura en nummer twaalf van Kane, waardoor de spits op één goal blijft van topschutter Aubemeyang die met Arsenal op Brighton (1-1) ook weer aan het kanon stond. Al was Kyle Walker-Peters misschien wel de man van de match. De youngster, in de basis om rechtsachter Trippier rust te gunnen, was in de eerste 35 minuten goed voor drie assists. Terwijl Bournemouth de halve kansjes miste via vooral Stanislas, was Tottenham opnieuw dodelijk efficiënt. Alderweireld speelde de hele match centraal achterin naast de jonge Argentijn Foyth. Met nog een ‘thuismatch’ op Wembley tegen Wolverhampton en een verplaatsing naar Cardiff kunnen de Spurs deze week Liverpool nog onder druk zetten. De Reds spelen zaterdag (18u30) tegen Arsenal op Anfield.

APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.