Tottenham verliest verrassend op Burnley ondanks dat Kane bij rentree meteen scoort

Vertonghen kan niet bij de assist en ziet Barnes binnenwerken.
Action Images via Reuters Vertonghen kan niet bij de assist en ziet Barnes binnenwerken.
Burnley
BUR
Burnley BUR
2
1
Tottenham Hotspur TOT
TOT
Tottenham Hotspur
Tottenham mag de titelambities opbergen. De voorbije weken waren de Spurs dichter bij het topduo Liverpool/Man City geslopen, maar verlies bij Burnley zet Tottenham weer met de voetjes op de grond. 
Action Images via Reuters

Nochtans een boost voor Tottenham voor de aftrap. Harry Kane maakte alweer zijn rentree nadat hij een goeie maand geleden uitviel met een enkelblessure. Kane scoorde ook, zijn 15de goal in de Premier League dit seizoen, en was met twee pogingen dichtbij meer. Een keertje naast, een keer redde Heaton knap op een geweldige knal van de Engelse spits. Maar Burnley, zonder Defour, is in 2019 niet te onderschatten. Samen met Man Utd (in de competitie) nog ongeslagen, nu al 8 matchen lang. Veel duelkracht en kopbalsterk, getuige de 1-0 van Wood op corner. De Nieuw-Zeelandse spits troefde Alderweireld en Foyth af. En bij de late winner zag Vertonghen de assist van Gudmundsson achter zich verdwijnen. Ashley Barnes had maar in te tikken. 

Kane goed voor de gelijkmaker.
REUTERS Kane goed voor de gelijkmaker.

Een opdoffer voor de Spurs, nadat ze vorige week nog uitblonken in de Champions League tegen Dortmund. Een off-day was het, met onder andere Son die onzichtbaar was. De Spurs blijven vijf punten achter op Man City en Liverpool, dat morgen de topper bij Manchester United speelt. Man City, dat al een match meer had, speelt zondag dan weer de finale van de League Cup tegen Chelsea. Met komende Londense derby’s tegen Chelsea en Arsenal moeten de Spurs zich concentreren op de strijd om een plaats bij de top vier.

Wood haalt het in de lucht van Foyth en Alderweireld en kopt via de deklat binnen.
Action Images via Reuters Wood haalt het in de lucht van Foyth en Alderweireld en kopt via de deklat binnen.
Barnes met de 2-1.
REUTERS Barnes met de 2-1.
AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudolf Jacobs

    verdiende overwinning voor Burnley,en dat je kane ophemelt ok ,maar als hij dan smerige fouten maakt mag ook wel eens vermeld worden,dat vindt ik dan wel spijtig aan het verslag,en ja ik zag de match,en ben geen Burnley fan nog tegen Tottenham maar een engels voetbal liefhebber. en tegelijk even zeggen dat Bat een geluksgoal gemaakt heeft en voor de rest van het spel kwam hij niet meer voor,