Tottenham stelt opnieuw teleur; ook Liverpool pakt maar een punt

Getty Images
Tottenham Hotspur zit in een dip(je). Nadat het eerder al pijnlijk met de billen bloot ging op bezoek bij Chelsea (3-0), stelde het vandaag zwaar teleur tegen Crystal Palace. In eigen huis, met Jan Vertonghen in de basis en Nacer Chadli in de ploeg na rust, versierde het nauwelijks kansen en moest Tottenham het spel laten aan Crystal Palace dat het dichtst bij een goal kwam. De pegel van invaller Puncheon spatte uiteen op de dwarsligger. Ook Liverpool kwam niet verder dan een brilscore. Op Anfield Road hield Simon Mignolet zijn netten schoon tegen Sunderland, maar de Rode Duivel zag ook zijn medemaats de weg naar doel niet vinden.

Slechts één Belg in de basis bij de Spurs. Jan Vertonghen speelde zijn honderdste match in het shirt van Tottenham, maar een onvergetelijke zou het niet worden. Moussa Dembélé zat net als woensdag niet in de kern bij de Spurs. In een flauwe eerste helft kon de thuisploeg nauwelijks aanvallend iets klaarmaken. Crystal Palace was de betere ploeg, maar stuitte op een sterke Lloris in doel.

Na rust kwam Nacer Chadli in de ploeg, maar ook hij kon de bakens niet verzetten. De beste kansen waren nog voor de bezoekers, maar invaller Puncheon zag zijn knal op de lat uiteenspatten. Gescoord werd er niet meer en de spelers van Tottenham werden op een luid fluitconcert getrakteerd.

Liverpool slechts 0-0
Ook op Anfield Road werd er niet gescoord. Simon Mignolet moest zich in de thuiswedstrijd tegen Sunderland geen enkele keer omdraaien, maar zag ook hoe zijn ploegmaats niet tot scoren kwamen. Na een 6 op 6 pakt het nu slechts een punt na een flauwe partij.

Sébastien Pocognoli pakte met West Bromwich Albion een punt op verplaatsing bij Hull City. Ook deze wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel (0-0). WBA staat bijna halfweg het seizoen met veertien punten maar net boven de degradatiezone. Pocognoli kreeg een basisplaats van coach Alan Irvine en speelde negentig minuten.

REUTERS
AP
EPA
EPA
AP