Tottenham onderuit bij West Ham, Chelsea heeft titel voor het grijpen

Toby Alderweireld mag met Tottenham een kruis maken over de Engelse landstitel.
Photo News Toby Alderweireld mag met Tottenham een kruis maken over de Engelse landstitel.
Tottenham heeft vanavond belangrijke punten laten liggen in de titelrace. Op bezoek bij de buren van West Ham United verloor het met 1-0. Door de nederlaag van de Spurs heeft Chelsea de titel voor het grijpen.

Geen Moussa Dembélé aan de aftrap bij Tottenham, hij begon verrassend op de bank. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen stonden wel aan de aftrap, zij vormden samen het centrale verdedigingsduo.

In een bitsige eerste helft met veel harde tackles aan beide kanten werd er niet gescoord. In de 65ste minuut werd Londen echter opgeschrikt door een doelpunt van Manuel Lanzini. Jan Vertonghen slaagde er niet in de bal te ontzetten, waardoor de Argentijnse spelverdeler van dichtbij raak kon schieten. Vertonghen werd twee minuten later naar de kant gehaald voor Dembélé, maar de score bleef ongewijzigd.

Het verlies van Tottenham heeft grote gevolgen voor de titelstrijd in Engeland. Leider Chelsea speelt maandag nog thuis tegen Middlesbrough en kan eerste achtervolger Tottenham bij winst op zeven punten zetten. Met daarna nog drie wedstrijden voor de boeg, kan Chelsea zijn zesde landstitel dan al ruiken.