Tottenham betaalt onnodig bibbergeld tegen West Ham, maar Spurs herhalen wel kunststukje van 26 jaar geleden

photo_news
Van het seizoen 1991-1992 was het geleden dat Tottenham nog eens zijn eerste drie uitwedstrijden had gewonnen in de Premier League. Maar nu kan het seizoen 2017-2018 ook aan dat lijstje worden toegevoegd. Na Newcastle en Everton ging vanmiddag immers ook stadsgenoot West Ham voor de bijl: 2-3. Kane was andermaal de grote man bij de Spurs met twee goals, al moesten de Spurs in het slot toch nog even bibberen.

Tottenham had na vijf speeldagen nog een perfect rapport buitenshuis en daar wilde stadsgenoot duidelijk verandering in brengen. De bubbels in het Londen Stadium waren nog niet allemaal verdwenen of Arnautovic kon al een eerste keer de achterlijn halen, maar Aurier stond op de juiste plaats om het gevaar te keren.

West Ham drukte door en Tottenham miste vooral rust aan de bal. Lees: de Spurs misten Mousa Dembele. De Rode Duivel stond niet op het wedstrijdblad -een enkelblessure speelde de middenvelder parten- en zonder hem kende Tottenham een lastig wedstrijdbegin. Maar gaandeweg ging het verschroeiende tempo van de 'Hammers' wel wat liggen.

Kane en Dele, toch de mannen van wie het doorgaans moet komen bij de Spurs, waren het grootste deel van de eerste periode onzichtbaar. In de tang bij de bonkige West Ham-verdedigers. Maar het waren wel de twee Britten die de Spurs met een gevleide 0-2 naar de kleedkamers stuurden. Kane raakte de bal twee keer in de zestien van de thuisploeg, maar daardoor moest Hart zich wel twee keer omdraaien. Dele zorgde twee keer voor de assist, zij het bij de 0-2 met een afgeweerd schot.

getty
reuters
getty

Toch nog even spannend

De thuisploeg leek ook in het begin van de tweede helft nog niet helemaal hersteld van die twee opdoffers op korte tijd. Alderweireld, Sanchez en Vetonghen kwamen op geen enkel moment in de problemen en op het uur zagen ze zelfs hoe Eriksen er 0-3 van maakte met een pegel in de rechterbenedenhoek. Geen vuiltje aan de lucht.

Of toch wel? Vijf minuten na de 0-3 kon de onvermijdelijke Chicharito van dichtbij immers de 1-3 in doel koppen en nog eens vijf minuten later liep Aurier tegen zijn tweede gele kaart aan. West Ham had nog twintig minuten om voor een onwaarschijnlijke comeback te zorgen.

De minuten verstreken en de hoop op iets unieks werd steeds meer opgeborgen, maar in minuut 86 buffelde Kouyate de 2-3 toch nog in doel. 2-3 en bibberen geblazen voor de Spurs, maar de drie punten konden de mannen van Pochettino uiteindelijk toch niet ontglippen.

photo_newsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00