Topaffiche baart een muis: Liverpool en City verdelen de buit, Mahrez antiheld met strafschopmisser

REUTERS
Liverpool
LIV
Liverpool LIV
0
0
Manchester City MCI
MCI
Manchester City
Wie op een doelpuntenkermis had gehoopt, kwam bedrogen uit. De topaffiche tussen Liverpool en Manchester City loste de torenhoge verwachtingen niet in: 0-0. Mahrez kroonde zich in het slot tot antiheld met een strafschopmisser.

Een maat voor niets, de eerste helft. Voetballend vermogen te over nochtans tussen de krijtlijnen. Liverpool en Manchester City schuwden de risico’s. Vorig jaar zeven goals (4-3) na een spektakelstuk van jewelste, vandaag een tempoloos kijkstuk. Saai, zelfs. Doelmannen Alisson en Ederson keken werkloos toe – de twee Brazilianen hadden gerust een babbeltje kunnen slaan. Doelpogingen vielen er nauwelijks te noteren. Salah trapte na vier minuten zo’n twee meter naast - dichter kwam geen van beide teams bij een doelpunt . Een schaakspel, dus. Vooral City nam een afwachtende houding aan en kroop in een egelstelling. We zijn het niet gewoon van Guardiola. 

De tweede periode bracht lichte beterschap - oef. Meer animo. Vooral Mahrez toonde zich bedrijvig en waagde tot drie keer toe zijn kans. Eén keer voorlangs, twee keer stond Alisson pal. De Algerijn zou zich uiteindelijk tot antiheld ontpoppen. Nadat Van Dijk Sané omver tackelde in de zestien, faalde de linkspoot vanop de stip. Zijn staalhard genomen penalty zoefde in de tribunes. Pas voor de tweede keer in 15 matchen eindigt een confrontatie tussen Klopp en Guardiola op een brilscore. Vincent Kompany bleef 90 minuten aan de bank gekluisterd bij de bezoekers. Voor Kevin De Bruyne kwam de wedstrijd nog te vroeg.

AFP
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Annelies Timmermans

    En waar was onze goede vriend Kompany ? Guardiola is natuurlijk niet gek; tegen een stevige ploeg waar KPN moet lopen, tacklen, koppen en in duel gaan zit ie mooi op de bank. Tegen mindere goden waar City 80 procent balbezit heeft mag hij een balletje breed meetrappen !