Top in toppers: scorende De Bruyne zet Man. City op weg naar winst tegen Arsenal

De Bruyne opende knap de score.
EPA De Bruyne opende knap de score.
Vanaf morgen kunnen we weer met zijn allen klagen en zagen waarom hij bij de Rode Duivels niet hetzelfde niveau haalt, maar bij Manchester City is Kevin De Bruyne de koning, hoog op zijn troon. Bij uitbreiding in de Premier League. ‘King Kev’ is top in de toppers. Met een rake knal zette hij Man City tegen Arsenal op weg naar een negende zege op rij (3-1). Ongenaakbaar, met hulp van de ref.

Twee assists tegen Liverpool. Het enige en beslissende doelpunt tegen Chelsea. Twee assists in twee confrontaties met Napoli. De openingsgoal tegen Arsenal. Vijf toppers, vijf keer beslissend. Dat is wat mensen tegenwoordig onthouden. ‘Just watch me now, kijk nu maar gewoon naar mij’. Met ‘Watch me’ van ‘The Phantoms’ als achtergronddeuntje zwierde Kevin De Bruyne (26) op de vooravond van het seizoen 2017-18 een filmpje online met zijn hoogtepunten uit het vorige. ‘From up here, can’t beat the view. Just watch me now. Just watch me now. I gotsomethin’ for ya. A little more for ya. You won’t believe your eyes. Just watch me now. Van hierboven is er geen beter zicht. Kijk nu maar gewoon naar mij. Kijk nu maar gewoon naar mij. Ik heb iets voor je. Een beetje meer, ja. Je zal je ogen niet geloven. Kijk nu maar naar mij.” Ook hij wist dat het een beetje meer mocht zijn, ondanks een troostprijs als assist-koning. Los van zijn kwaliteiten zal De Bruyne in Engeland pas voor vol worden aanzien wanneer hij zijn team naar een grote trofee leidt, geen League Cup. Kampioen en eindelijk kandidaat-Speler van het Jaar, ook hij hunkerde ernaar. Een ambitie die hij voorlopig met alcoholstift onderlijnt.

De Bruyne viert met Sané.
EPA De Bruyne viert met Sané.
Photo News
AFP

Ook tegen Arsenal speelde hij weer zijn rol. Ondanks een vroege schietkans voor Agüero in eigen strafschopgebied waren The Gunners veelbelovend begonnen. Na tien minuten bogen ze dan toch geleidelijk aan voor de pressing van City. Silva bediende Agüero, de tikte door naar Sané, maar Sterling kwam een teen tekort om de voorzet van zijn Duitse ploegmaat over de lijn te duwen. Eerste waarschuwing. Voorbij het kwartier mocht De Bruyne twee keer uithalen aan de zestien. De eerste keer keerde Cech een schicht, bij de tweede poging kreeg de doelman hem niet meer gekeerd. De knal van De Bruyne verdween in de verste hoek. City op rozen met dank aan zijn mede-dirigent – David Silva, die andere smaakmaker, zette meer de lijnen uit. Het was de 50ste van de Citizens dit seizoen. Machine.

Arsenal was nog niet uitgeteld. Omdat City enkele mogelijkheden netjes vergat uit te spelen en omdat ze achterin niet altijd even stevig stonden verdedigen – Alexis Sanchez en co zorgden voor de nodige problemen. Ramsey vergat op slag van rust van dichtbij de gelijkmaker binnen te duwen. Doelman Ederson, een van City’s dure aanwinsten vorige zomer, lag in de weg. De Braziliaan heeft zijn waarde al bewezen. Hij maakt achterin het verschil. Keeper op wie je kan bouwen: een zeker sluitstuk.

Na rust leek Sergio Agüero Arsenal helemaal uit te tellen vanop te stip – een zeer lichte strafschop overigens. Niets was wat het leek. Plots zetten de bezoekers hun voet naast City, dat slordig ging voetballen. Ook in het spel van De Bruyne sloop afval – zou het de vermoeidheid zijn na de vele topmatchen op rij. Weg focus, Lacazette profiteerde. Hij mikte de bal onder Ederson. Hoop voor Arsenal, maar die werd vakkundig afgeknald door David Silva, invaller Gabriel Jesus en een lijnrechter die vergat het doelpunt af te vlaggen voor buitenspel. ’t Was op het randje.

Met 31 op 33 stoomt Manchester City gewoon door: de concurrentie kijkt vanop een veilige afstand toe. Sky Sports verkoos David Silva als man van de match, de supporters van City gingen voor hun nieuwe koning, Kevin De Bruyne. In 16 matchen heeft de Rode Duivel dit seizoen 3 goals gemaakt en 9 assists gegeven. Mooie cijfers. Iedereen kijkt nu naar hem. 

REUTERS
Photo News
EPA6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Deprez

  Het verschil is de trainer bij City is Kevin de patroon met steun van Pep en de duivels is het totaal anders en is hij de patroon niet.

 • Erik Quartier

  Gelukkig was er vtm,op vrt kennen ze Debruyne niet of toch niet zo goed,is nochthans de beste speler van belgie!

 • Roger Deprez

  Het verschil van Kevin bij City en de Duivels is de trainer,bij City is hij de patroon en dat durft Pep te zeggen en te eisen, bij de duivels is dat niet zo en wordt er gespeeld op het ind. talent van de spelers in het algemeen en dan komt Kevin heel regelmatig in het spel niet voor en zeker omdat Martinez het lef niet heeft omdat te doen van Pep wel doet.

 • robert dumortier

  Hoe het komt dat ze zo niet presteren in de nationale ploeg heel eenvoudig we hebben de trainers en bestuur niet om de spelers op te stellen waar ze best spelen en dan de juiste spel wijze moeten gebruiken hoe ze best renderen voorbeeld we hebben in de buitenlandse competitie spelers lopen die bij de stopschutters staan en in de nationale presteren presteren ze ver onder maats, hoe komt dat denkt u dat kan toch niet het zijn de zelfde spelers.

 • Roel Corthals

  Helaas stelt de Engelse competitie op internationaal niveau niet echt veel voor.