Tielemans knalt Leicester met knappe winner naar derde plaats, Tottenham stelt weer teleur

AFP
Tottenham Hotspur
TOT
Tottenham Hotspur TOT
1
1
Watford WAT
WAT
Watford

Met een knappe goal heeft Youri Tielemans de thuisfans in het King Power Stadium het delirium bezorgd. De Rode Duivel vlamde een kwartier voor tijd hard en hoog binnen. Doelman Nick Pope gefusilleerd, de tweede Premier League-treffer dit seizoen voor Tielemans. Meteen de winner voor Leicester (2-1), dat een scheve situatie tegen Burnley zo helemaal rechtzette. De Nieuw-Zeelander Wood was goed voor de 0-1, op slag van rusten maakte Vardy gelijk. Waarna Tielemans in minuut 74 toesloeg op assist van Barnes. Dennis Praet was even daarvoor ingevallen en had een voet in de makelij van de 2-1. Leicester klimt zo naar een voorlopig knappe derde plaats, op gelijke hoogte met Chelsea. De Blues wonnen zuinig van Newcastle dankzij een doelpunt van Marcos Alonso. Man City boekte op haar beurt een eenvoudige overwinning op het veld van Crystal Palace: 0-2

Action Images via Reuters
REUTERS

De Tottenham-Belgen blijven op de sukkel. Thuis tegen Watford, de rode lantaarn met centraal achterin Christian Kabasele in de basis, konden de Spurs pas in minuut 87 een puntje uit de brand slepen. Bij de pauze gingen de alarmbellen nog af in het gloednieuwe stadion. 0-1 achter na een snelle tegengoal via Doucouré, goal waarbij de Spurs-defensie (een trio met de Colombiaan Sánchez naast Vertonghen en Alderweireld) er weer niet goed uitzag. Makke Spurs grossierden daarna in balverlies en misverstanden, zodat Watford lang nog het gevaarlijkst was. Vertonghen kwam goed weg met een sliding in de zestien waarbij Deulofeu over het been ging. De VAR was ‘Super Jan’ gezind. Pas na de pauze een wat gevaarlijker Tottenham, met de inbreng van Son voor Sánchez. Maar pas in minuut 87 viel de gelijkmaker. Dele profiteerde van een misverstand bij Watford. Met de hand, protesteerde Watford. De VAR oordeelde schouder, al zorgde het scorebord nog even voor verwarring. Tottenham blijft achter met 12 op 27. 

Even foute communicatie in Tottenham: de goal van Dele tegen Watford werd na een check van de VAR goedgekeurd, maar het scorebord zei ‘No Goal’.
AFP Even foute communicatie in Tottenham: de goal van Dele tegen Watford werd na een check van de VAR goedgekeurd, maar het scorebord zei ‘No Goal’.
Alderweireld versus Kabasele.
Photo News Alderweireld versus Kabasele.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    Man van de match in "match of the day" en een koopje voor 40 miljoen. De meeste Belgische clubs hebben een jaarbudget dat veel lager is, van een verschil gesproken.

  • Raf Ostach

    Voila, dat is het verschil tussen Tielemans en Vanaken. Daarom speelt Youri meer bij de RD dan Vanaken, ook al is Vanaken in België top