Thibaut Courtois schept duidelijkheid: "Seizoen bij Chelsea starten"

Getty Images
Staat Thibaut Courtois ook volgend seizoen nog tussen de palen op Stamford Bridge? In een interview met Sporza is de Rode Duivel alvast duidelijk wat betreft de komende maanden. "Ik ben nog altijd een speler van Chelsea en zal met hen zeker de voorbereiding aanvatten."

Thibaut Courtois heeft nog een contract bij Chelsea tot 2019 (hij tekende in 2014 voor vijf jaar bij), maar werd de voorbije weken gelinkt aan enkele topclubs. Onder meer Barcelona zou interesse hebben voor de onbetwiste nummer één. "Als het minder gaat met een team, schrijven de kranten graag spelers uit de ploeg, terwijl ik zoiets nooit beweerd heb. Op dit moment ben ik nog altijd een Chelsea-speler. De voorbereiding op volgend seizoen zal ik ook bij Chelsea aanvatten", is Courtois duidelijk.

De Rode Duivel speelde, net als heel Chelsea, een ongelukkig seizoen. De Blues staan op een teleurstellende negende stek en Courtois zelf was geruime tijd buiten strijd met een blessure. Hij pakte ook nog eens twee rode kaarten. "Natuurlijk is het niet leuk om met een topteam als Chelsea weinig wedstrijden te winnen. Laat het een leermoment zijn voor onze ploeg, dan komen we er sterker uit. Iedereen weet dat het beter moet. Het is makkelijk om de fout bij de trainer te leggen, maar de spelers zijn ook in de fout gegaan."

Achterom kijken doet de Limburger niet. Hij hoopt volgend seizoen opnieuw te schitteren, al zal dat niet in de Champions League zijn. "We willen het seizoen zo goed mogelijk afsluiten. En volgend seizoen gaan we met de nieuwe trainer Conte weer vol voor de titel. De Champions League staat niet op ons programma. Hopelijk draait dat in ons voordeel uit. We zullen meer tijd hebben om de competitiewedstrijden voor te bereiden."