Swansea-bestuurder die Van Gaal "eikel" noemde moet op het matje

John van Zweden
Pro Shots John van Zweden
De Nederlander John van Zweden moet binnenkort om de tafel met het bestuur van Swansea City. De club is niet blij met uitlatingen van de Swansea-bestuurder over Louis van Gaal. De zelfbenoemde behangkoning noemde Van Gaal een arrogante eikel. Dat schrijft The Guardian.

Swansea City won zaterdag met 2-1 van Manchester United. Eerder wonnen The Swans al met 1-2 op Old Trafford. Reden voor Van Zweden om een aantal boosaardige tweets de wereld in te sturen, waarin hij Van Gaal, Daley Blind en Robin van Persie op de hak neemt.

Voor de wedstrijd van zaterdag liet Van Gaal weten dat zijn team de beste was in de Premier League, aangezien United in de laatste 19 wedstrijden slechts één keer verloor. Van Zweden noemde de manager daarom een "arrogante eikel".

Goede banden
Swansea-voorzitter Huw Jenkins is zich bewust van de uitspraken van Van Zweden: "We zijn er op dit moment mee bezig. Het is teleurstellend dat een van onze directeuren blijkbaar een statement heeft gemaakt over de manager van een andere club. Swansea heeft goede banden met alle andere Premier League-clubs en dat willen we graag zo houden.''

Van Zweden, tevens fan van ADO Den Haag, heeft een belang van 5% in de Welshe club. "Als een van onze directeuren zich op een incorrecte, onprofessionele manier gedraagt, dan zullen we intern maatregelen nemen.''