Exclusief voor abonnees

Steven Defour over zijn zware jaar en de dood van zijn held: "Die week op een veldbedje naast pa is één van de mooiste ooit”

Steven Defour.
Sportimege Steven Defour.
Er zit een held in zijn hart. En sinds kort kijkt er ook één mee vanop zijn schouder. 2018 was niet het jaar van Steven Defour (30): knagende knieblessure, WK gemist, maar ook het verlies van vader Jacques (69). “Die week op een veldbedje in het hospitaal, naast pa, is één van de mooiste die ik ooit heb gehad.”

Ik mis dat berichtje op vrijdag, de dag voor de wedstrijd. ‘Speelde?’ Een heel stom bericht. Was het antwoord ‘ja’, dan stuurde hij: ‘Oké, doe je best.’ En als het een ‘neen’ was: ‘Oké, als je invalt, doe je best.’ 

Na de match belde papa altijd. Ik ga niet zeggen dat ik dat toen irritant vond, maar ‘t kwam niet altijd uit. Wanneer de wedstrijd afgefloten was, begon hij een minuut erna te bellen. En als ik dan niet meteen opnam, wel vijf tot tien keer. En telkens moest ik hem dan zeggen: ‘Nu niet, papa, ik moet me nog omkleden, ik heb nog recuperatie.’ ‘Ah ja’, zei hij dan. Elke week weer diezelfde conversatie. En nu mis ik dat, snap je? ‘Op tv spraken ze positief over jou. ‘t Was goed he.’ Of nog: ‘Ge hebt u best gedaan, maar zij waren veel beter.’ (slikt) De laatste jaren was pa veel milder geworden. ‘Als de trainer content is, ben ik ook content’, zei hij dan. (lachje) 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00