Spurs en Man United houden het op 0-0

EPA
Je ziet het niet al te vaak in Premier League-toppers, maar Tottenham Hotspur en Manchester United hebben het deze middag op een scoreloos gelijkspel gehouden. In de eerste helft waren de kansen voor de Mancunians, maar Lloris en de paal voorkwamen een goal. De tweede helft werd op punten gewonnen door de thuisploeg, maar scoren lukte dus niet. Bij Tottenham stonden Chadli en Vertonghen in de basis en kwam Dembélé (goed) in, bij United geen Fellaini noch Januzaj. Pereira zat heel de wedstrijd op de bank.

Robin van Persie kreeg in de eerste helft de grootste kans, maar hij kon de bal uit de lucht niet op tijd controleren. Voor Spurs schoot Ryan Mason in de slotfase van dichtbij over.

Minder dan 48 uur na de thuiszege op Newcastle United van tweede kerstdag (3-1) kon Van Gaal tot zijn vreugde voor het eerst dit seizoen hetzelfde elftal opstellen als een wedstrijd eerder, al erkende de coach ook dat hij weinig andere mogelijkheden had om te wisselen. Alleen op de bank nam Luke Shaw de plek in van Tyler Blackett. Shaw viel een kwartier voor tijd in, Chadli ging er bij de thuisploeg tien minuten voor affluiten uit.

Na het derde gelijkspel van het seizoen blijft Manchester United met 36 punten derde, op negen punten van leider Chelsea, dat nog een wedstrijd minder op de teller heeft. City, met eveneens een wedstrijd minder, is tweede met 42 punten. Chelsea neemt het zondagnamiddag nog op tegen seizoensrevelatie Southampton, City krijgt Burnley over de vloer. Tottenham is voorlopig zesde met 31 punten.

AFP
Getty
Getty

Van Gaal ontgoocheld
Voor bezoekende trainer Louis van Gaal voelde de 0-0 als een nederlaag. "We hebben twee punten verloren,'' zei hij na afloop. ,"We waren fantastisch in de eerste helft, maar als je niet scoort kun je ook niet winnen.''

De flamboyante Nederlander wisselde Antonio Valencia al in de rust en haalde een kwartier voor tijd ook Paddy McNair en Jonny Evans naar de kant. "Dat was niet omdat ze niet goed speelden, maar omdat ze moe waren.''

Getty
PHOTO_NEWS
AP