Southampton-coach Koeman wil Alderweireld bij Saints houden

EPA
Als het van Ronald Koeman afhangt, speelt Toby Alderweireld ook komend seizoen voor het Engelse Southampton. De Rode Duivel, die eigendom is van Atletico Madrid, was afgelopen seizoen op huurbasis aan de slag bij The Saints.

"Toby wil zelf blijven, wij willen hem graag hier houden, maar Atletico werkt nog niet mee", vertelde Koeman bij de start van de voorbereiding. "Desondanks heb ik goede hoop dat hij blijft."

Alderweireld (26) kwam afgelopen seizoen 26 keer in actie in de Premier League. Southampton eindigde daarin als zevende en verdiende zo een ticket voor de Europa League.

Ronald Koeman versterkte zijn selectie al met drie spelers: de Nederlandse doelman Maarten Stekelenburg (Fulham), de Portugese verdediger Cédric Soares (Sporting) en de Spaanse aanvaller Juanmi (Malaga). Stekelenburg en Juanmi stonden gisteren al op het veld tijdens de start van de voorbereiding.

De sportieve baas van Southampton vreest dat hij Morgan Schneiderlin mogelijk nog kwijtraakt aan Louis van Gaal, die de Franse spelmaker naar Manchester United wil halen. "We moeten afwachten wat er gaat gebeuren. Tot nu toe hebben we geen serieus bod op hem gekregen van ManUnited."

BELGA