Sherwood wil Benteke weer schrikwekkend maken

REUTERS
Tim Sherwood, de nieuwe trainer van Aston Villa, wil Christian Benteke weer aan het scoren krijgen. De ex-Spurs sprak aanmoedigende woorden bij zijn officiële voorstelling op Villa Park. "Ik wil het beste in hem naar boven halen", aldus Sherwood.

Sherwood heet als trainer een zegen voor spitsen, een nachtmerrie voor verdedigers. Althans, zo zeggen ze op White Hart Lane, waar hij na een weinig succesvolle passage na zes maanden werd doorgestuurd. Een coach die zegt waar het op staat. Jan Vertonghen lag niet in de bovenste schuif bij 'Tactics Tim' en hij zei dat ook. Spits Emmanuel Adebayor lag daar wel. Nadat de Togolees maanden genegeerd werd door zijn voorganger, viste hij hem weer op. Met resultaat: Adebayor werd weer een doelpuntenmachine met 11 goals in 20 matchen. Met Benteke, zeer wisselvallig sinds zijn terugkeer na die zware achillespeesblessure, heeft Sherwood gelijkaardige plannen. De Rode Duivel is compleet uit vorm en scoorde amper twee keer in 16 Premier Leaguewedstrijden. De vorige week ontslagen Paul Lambert bande zijn lieveling zelfs naar de bank om hem wat te beschermen. Gisteren, in de FA Cup tegen Leicester, stond hij weer in de basis. Na een moeilijke eerste helft gaf hij de assist voor de 2-0. "Christian is een stevige spits en we moeten hem weer aan het knallen krijgen", zei Sherwood bij zijn presentatie. "Hij is een belangrijke pion in onze plannen, maar we zijn geen eenmansteam. Een paar jaar geleden werd hij aan de beste clubs ter wereld gelinkt en hopelijk kan hij die vorm terugvinden. Er lopen hier topspelers rond. Ik wil het beste in hen naar boven brengen."  

In zijn column in The Sun schreef voormalig topspits Alan Shearer dat hij hoopt dat Sherwoord van Benteke weer een schrikwekkende spits maakt. "Als hij hetzelfde kan doen met de 'Big Belgian' als met Adebayor blijft Villa in de Premier League. Zonder problemen", aldus Shearer.

PHOTO_NEWS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS