Scorende De Bruyne dirigeert City naar 0-4 winst in 50ste Premier League-wedstrijd

EPA
Manchester City freewheelde vanavond onder impuls van een beresterke Kevin De Bruyne naar een forse 0-4 overwinning op het veld van West Ham. Onze landgenoot was alweer een gesel voor de tegenpartij en brak de wedstrijd op het kwartier open in zijn vijftigste wedstrijd in de Premier League. Naast de overtuigende zege van City waren er vanavond nog twee wedstrijden in Engeland. Stadsgenoot Manchester United kwam op eigen veld verrassend niet tot scoren tegen staartploeg Hull City (0-0), terwijl het Everton van Lukaku en Mirallas op 1-1 bleef steken op het veld van Stoke City.

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Wel, dat spreekwoord gold vanavond niet voor West Ham. 'The Hammers' kregen minder dan een maand geleden in de FA Cup al eens een oplawaai op eigen veld tegen Manchester City, vandaag was het opnieuw van dat. De Bruyne effende in zijn vijftigste Premier League-wedstrijd het pad voor City. De Rode Duivel werkte op het kwartier een vlijmscherpe counter van 'The Citizens' beheerst af. Wie dacht dat de klas van Guardiola wat gas terug ging nemen, kwam bedrogen uit. Silva had luttele tellen later, op aangeven van Sané, de dubbele voorsprong van dichtbij maar voor het inleggen. De defensie van West Ham zag bij vlagen sterretjes tegen de frivool voetballende aanvallers van Manchester City en de bezoekers gingen op hetzelfde elan verder. Gabriel Jesus, Braziliaans toptalent van 19 lentes jong, zorgde vijf minuten voor de pauze voor de alleszeggende 0-3 stand bij de rust.

Meesterschap na de pauze
Het tweede bedrijf was een maat voor niets. West Ham wou de schade beperken, City hield de voet van het gaspedaal. De 0-4 van Yaya Touré vanop de stip was niet meer dan een voetnoot. De Bruyne werd halfweg de tweede periode naar de kant gehaald door Guardiola, terwijl Vincent Kompany heel de partij aan de bank gekluisterd bleef. 'The Citizens' komen dankzij de overtuigende driepunter naast Liverpool op plek 4 in het klassement, op tien punten van leider Chelsea. Een vanavond machteloos West Ham blijft elfde.

De Bruyne was vanavond alweer in zijn sas op het middenveld
Getty Images De Bruyne was vanavond alweer in zijn sas op het middenveld
EPA

United, zonder Fellaini, niet voorbij Hull City

Manchester United, waar geen spoor was van Marouane Fellaini in de selectie, heeft vanavond dan weer verrassend puntenverlies geleden. 'The Mancunians' geraakten op eigen veld niet voorbij staartploeg Hull City. De troepen van Mourinho verspelen zo twee kostbare punten in de strijd om een Champions League-ticket.

AP

Lukaku en Mirallas pakken punt in Stoke

Everton tot slot speelde vanavond 1-1 gelijk op het veld van Stoke City. 'The Potters' lukten al vroeg de openingstreffer via Peter Crouch. Vlak voor de pauze kwam Everton langszij na een owngoal van Ryan Shawcross. Romelu Lukaku speelde de volle 90 minuten bij 'The Toffees' maar kwam niet tot scoren. Kevin Mirallas werd halfweg het tweede bedrijf naar de kant gehaald door coach Ronald Koeman. Everton blijft zo zevende in de Premier League, op vijf punten van Manchester United - de nummer zes.

Getty Images