Scholes is niet mals voor speelwijze Louis Van Gaal

PHOTO_NEWS
Voormalig speler van Manchester United, Paul Scholes, is niet mals voor het spelbeeld van zijn ex-team onder coach Louis Van Gaal.

Ondanks dat Van Gaal erin slaagde om United naar de derde plaats in de Premier league te brengen, is er toch veel kritiek aan het adres van de excentrieke Nederlandse coach. Paul Scholes noemt het spel van the Reds afschuwelijk.  In zijn kritiek staat hij niet alleen, ook ex-speler Garry Neville hekelt het spel dat United nu op de mat brengt.

In een column in The Independent zei Scholes: "Wanneer je bij Sir Alex Ferguson balbezit had, moest je als aanvallende speler altijd kiezen om een risicovolle bal te spelen als dat een doelkans zou kunnen opleveren. Het was geen optie, maar een bevel."

"In de periode van mijn carrière waar ik de bal niet meer altijd voorwaarts gaf, of niet meer voor de risicovolle bal tussendoor koos, stopte Ferguson met mij in het team op te stellen. Ik begon dus terug met het spel te spelen dat hij liefkoosde."

Beste keepers
"De geschiedenis van United is ook een en al aanvallend voetbal. Daarom had het team wel niet altijd een clean sheet, maar we hadden wel altijd de beste keepers van de wereld. Die waren nodig omdat we zo aanvallend speelden", aldus Scholes.

"Het is geen plezier om nu nog naar wedstrijden van Manchester United te kijken. Woensdag werd Burnley verslagen, maar het waren zij die het beste voetbal spelen. Om de andere teams te verslaan, moet United aanvallend spelen, en zeker meer risico's durven nemen. Te weinig spelers in dit team zijn bereid om die risico's te nemen."

PHOTO_NEWS
REUTERS