Schaarsgeklede danseressen zorgen voor controverse op uitreiking ‘Speler van het Jaar’ in Premier League

Photo News
De Professional Footballers Association (PFA) wordt beschuldigd van seksisme, omdat schaars geklede achtergronddanseressen afgelopen zondag tijdens een muziekact van ‘The Mannor’ op een prijsuitreiking hebben opgetreden. 

Ieder jaar vindt in het Londense Grosvenor House Hotel de uitreiking plaats van beste voetballer en voetbalster uit de Premier Leaugue. Zondag ging die eer bij de mannen naar Liverpoolverdediger Virgil van Dijk, bij de vrouwen ging Arsenal-spits Vivianne Miedema, ook afkomstig uit Nederland, met de prestigieuze prijs lopen.

Het optreden van ‘The Manor’ op de PFA-awards werd niet door iedereen even goed gesmaakt door de schaarsgeklede danseressen op de achtergrond.
RV Het optreden van ‘The Manor’ op de PFA-awards werd niet door iedereen even goed gesmaakt door de schaarsgeklede danseressen op de achtergrond.

Toen The Manor hun hit ‘Ibiza’ opvoerde, stonden er in de achtergrond vrouwen in witte badpakken te dansen. Een deel van de aanwezigen kon dat maar moeilijk appreciëren en vond het vrouwonvriendelijk, omdat het ingaat tegen de boodschap van seksuele gelijkheid die het voetbal probeert te promoten. “De voorzitter (Ben Purkiss) en de CEO (Gordon Taylor) spraken eerst sterke woorden uit op de PFA-Awards over racisme en diversiteit. Toch werd er tijdens de muziekact gekozen voor schaars geklede vrouwen op de achtergrond”, deelde Sky Sports-presentator Clare Tomlinson haar grieven via Twitter. Zij was trouwens de eerste vrouw die de prijsuitreiking mocht presenteren in 2007.

“We wisten al langer dat er schijnheiligheid is in het voetbal”, tweette één van haar volgers of: “Ik heb geen mannelijke dansers gezien”, luidde verder commentaar.

“Ze houden ervan”

Een andere Twitteraar wist wel een verklaring voor de keuze van de danseressen, omdat hij zelf met één getrouwd is. “Ik ben getrouwd met een danseres en weet dat zij van het beroep houdt. Ze wordt er ook voor betaald. Dus als we alles in vraag gaan stellen bij vrouwen die hun brood verdienen door te doen wat ze graag doen, zijn we fout bezig.”

Maar dat was niet het enige dat voor opschudding zorgde. De organisatie, of graveur, slaagde er in om de naam van winnares Vivianne Miedema fout te spellen op haar award. ‘Vivienne’ stond er te lezen in plaats van ‘Vivianne’. 

AP
De twee winnaars: Vivianne Miedema (Arsenal) en Virgil van Dijk (Liverpool) , een Nederlands podium.
Photo News De twee winnaars: Vivianne Miedema (Arsenal) en Virgil van Dijk (Liverpool) , een Nederlands podium.
Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Toon Schouteden

  Clare Tomlinson zal stikjaloers zijn, zelf durft ze waarschijnlijk niet in 'n badpak rond te lopen, zelfs niet aan 'n zwembad zekers? Als je ziet hoe 14 tot 16 jarigen hier rondlopen met ondergoed als bovenkleding, vind ik dansen in 'n badpak helemaal niet ongepast.

 • marc van de poel

  De danseressen zijn in elk geval mooier dan die voetballers.

 • Natacha Verpoort

  ze zijn dat toch gewoon in England? Zelfs op reis laten ze zich opvallen!

 • marijke boulet

  Wat een gezeur , denk niet dat er ook maar 1 vrouw verplicht of tegen haar wil aan deze show mee doet . In tegendeel ze trainen hard om een mooi lichaam te hebben en laten het graag genoeg zien , als ze er dan nog voor betaald worden is een bonus . Vrouwen die dan komen zeuren dat het vrouwonvriendelijk en uitbuiting is zijn hoogstwaarschijnlijk jaloers en 20 kg te zwaar .

 • Gaston FOUBERT

  Oeps, al een muziekclip gezien van Beyonce en soortgenoten, allemaal seksisme?