Sarcasme na verlies kost Mourinho 12.000 euro

José Mourinho heeft een boete van 10.000 pond, zo'n 12.000 euro, gekregen voor zijn uitlating na afloop van de competitiewedstrijd vorige maand tegen Sunderland. De tuchtcommissie vindt dat de coach van Chelsea met zijn sarcastische opmerkingen op de arbitrage het Engelse voetbal in diskrediet heeft gebracht, meldde de Engelse voetbalbond.

Chelsea verloor de partij en Mourinho feliciteerde de dienstdoende scheidsrechter Mike Dean na afloop van de Premier League-wedstrijd op bijtende wijze. "Ik wil ook Mike Riley feliciteren, de scheidsrechtersbaas. Wat zij laten zien het hele seizoen is echt fantastisch, zeker de laatste maanden bij teams die nog strijden om de titel. Absoluut fantastisch", schamperde de Portugees toen. De uitspraken van 'The Special One' waren niet expliciet genoeg om gecategoriseerd te worden als "het in vraag stellen van de integriteit van de spelleiding", maar volstonden wel voor een inbreuk onder de vorm van "wangedrag na de wedstrijd".

Ook moet Mourinho een boete van een kleine 10.000 euro betalen voor het betreden van het veld tijdens de wedstrijd van Chelsea tegen Aston Villa op 15 maart. Zijn beroep werd donderdag afgewezen

Assistent-coach Rui Faria kreeg eerder al een forse straf voor zijn wangedrag tijdens diezelfde wedstrijd. De Portugese collega van Mourinho ontving een schorsing voor zes wedstrijden en een boete van ruim 35.000 euro.

José Mourinho (r) maakt zich kwaad over een beslissing van arbiter Mike Dean (m).
GETTY José Mourinho (r) maakt zich kwaad over een beslissing van arbiter Mike Dean (m).