Romelu Lukaku meest "rendabele" speler van duurste zomertransfers

PHOTO_NEWS
Romelu Lukaku heeft samen met de Chileense aanvaller Alexis Sanchez van Arsenal de meeste spelminuten gekregen van de 10 duurste zomertransfers van 2014. Dat stelt de studie 'Soccerex Transfer Review' van Prime Time Sport, die het percentage speeltijd van voetballers vergelijkt.

Lukaku en Sanchez hebben tot en met de 19e speeldag van de Engelse Premier League 87% van de spelminuten gespeeld voor hun clubs Everton en Arsenal. Ze doen het daarmee beter dan James Rodriguez (Real Madrid, 83%), Diego Costa (Chelsea, 78%), David Luiz (PSG, 62%), Eliaquim Mangala (Manchester City, 57%) en Luis Suarez (FC Barcelona, 51%). Opmerkelijk is dat de duurste speler van de Engelse Premier League, Angel Di Maria, maar 50% speelde voor Manchester United. De aanvaller verkaste afgelopen zomer voor ongeveer 75 miljoen euro van Real Madrid naar Manchester United.

Nadat hij een seizoen verhuurd werd, nam Everton Lukaku in de zomer definitief over van Chelsea voor een slordige 37,5 miljoen euro. Hij tekende voor vijf jaar bij 'The Toffees'. Alexis Sanchez verhuisde voor ongeveer hetzelfde bedrag van Barcelona naar Arsenal.