Romelu Lukaku in het vizier van Louis van Gaal

AP
Het is nog maar de vraag of Romelu Lukaku ook volgend jaar bij Everton speelt. De spits heeft al de ambitie uitgesproken om het graag terug hogerop te proberen, zeker na het kwakkelseizoen dat de 'Toffees' draaiden. In dat licht denkt Manchester United, in zijn zoektocht naar een diepe spits, naast Mario Mandzukic en Harry Kane ook aan Lukaku, terwijl de 'Red Devils' ook al Benteke gescout hebben.

De Kroatische spits van Atlético Madrid blijft de eerste keuze voor Louis van Gaal, maar Mandzukic voelt duidelijk ook wat voor Juventus. Voor zowel Lukaku als Kane heeft Man Utd zich nog niet officieel gemeld bij respectievelijk Everton en Tottenham. Van Gaal besliste eerder al de optie niet te lichten in het contract van Falcao, waarop de Colombiaanse spits prompt opgepikt werd door Chelsea.

Nadat hij in een uitleenbeurt door Chelsea voor Everton zestien keer raak trof (waarvan vijftien in de Premier League), werd Lukaku met zijn bijna 40 miljoen euro de recordtransfer van de 'Toffees'. Het voorbije seizoen scoorde hij slechts tien goals in de competitie, al klokte hij dankzij onder andere acht doelpunten in de Europa League af op in totaal 20 goals in 48 matchen. Dat leverde Everton pas een elfde plaats op, waarop Lukaku eerder deze maand zei: "Ik wil titels winnen en topmatchen spelen - geen schijnrol vervullen in de subtop. Ik ben er nu 22. Het wordt stilaan tijd." Lukaku was ook niet opgezet met het feit dat hij door Martinez af en toe op de flank werd uitgespeeld. "Ik ben een spits. Op een gegeven moment zei ik de coach: 'Met alle respect voor je beslissing, maar op de flank ben ik hopeloos.' Ik zal alleen maar veel scoren in de punt."

Everton zal er alvast alles aan doen om Lukaku te houden en hem al zeker niet verkopen onder de prijs die ze voor hem betaald hebben aan Chelsea. Dat maakt van 'Big Rom' dus sowieso een erg dure vogel.