Rode Duivel Leander Dendoncker is de held van Wolverhampton met belangrijk doelpunt: “Hij is toch zo’n harde werker”

AFP
Met dank aan zijn boerenzoon op speed. Leander Dendoncker houdt Wolves in de strijd om een Champions Leagueticket in de Premier League. Een rake uithaal met de linker volstond voor de zege bij Aston Villa (0-1). Op het middenveld van de nummer vijf in de Premier League is de ex-Anderlechtman een onbetwiste kracht geworden. De draver in de schaduw. Zaterdagmiddag stond hij terecht in de schijnwerpers.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De lockdown zal hem deugd gedaan hebben. Voor de stekker voor drie maanden uit de Premier League ging, had Leander Dendoncker 46 matchen in acht maanden op de teller. “Ik ben een beetje moe”, zei de ex-Anderlechtman toen. Erover zeuren doet hij niet.

Thuis heeft hij zijn eigen recovery boots - zware compressielaarzen die zorgen voor een betere bloeddoorstroming. Alles voor de job. En nuchter blijven werken.

Zijn doorzettingsvermogen wordt ook bij Wolverhampton, momenteel vijfde in de Premier League, enorm gewaardeerd. De kilometervreter die maar niet zonder benzine lijkt te vallen. De nuchtere boerenzoon, uit Passendale, West-Vlaanderen. Op zijn vijfentwintigste is hij in Premier League uit gegroeid tot een vaste waarde.

AFP

”Het is moeilijk kiezen wie het hardst is: Nuno, mijn trainer hier, of pa vroeger op de boerderij. Mijn vader was ook veeleisend. Zelfs als kind. Na elke match vertelde hij mij wat ik fout had gedaan in plaats van wat ik goed had uitgevoerd. De trainer doet nu hetzelfde.”

In zijn achterhoofd zit de raad die hij van zijn ouders heeft meegekregen: niet zweven, geen patserij. Zoals hij ook voetbalt. Af en toe knalt de dienaar raak.

Zaterdagmiddag tegen Aston Villa, zonder Bjorn Engels in de kern, was hij de man die bleef draven. De man die met zijn loopacties Villa pijn deed. Van BT Sport kreeg hij terecht de trofee van Man van de Match. Voor zijn werk, maar ook voor zijn knap doelpunt - het enige van de namiddag. Harde knal met de linker in de verste hoek. De vreugde op het gezicht. “Ik haalde gewoon uit”, zei hij. “Het is altijd mooi om te scoren. Iedereen droomt van meer bij deze club, maar we moeten ook realistisch blijven.”

Een belangrijk doelpunt. Wolves blijft druk zetten op Chelsea en Man United. Wolves is al acht wedstrijden op rij ongeslagen en straf buitenhuis. Zijn coach, Nunu, gooide nog een bloempje achterna: “Leander is toch zo’n harde werker. Hij verdient dit.”

Villa van zijn kant moet vrezen voor degradatie. 

LEES OOK:

Van het erf naar de Premier League: de jeugdjaren van boerenzoon Leander Dendoncker (+)

AFP5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frankie Albert Goethals

  Dendoncker is een topspeler, kan moeilijk anders hij komt van Anderlecht!

 • christophe laporte

  knap doelpunt

 • Anthony Peeters

  Ideale speler om Witsel te vervangen bij de rode duivels! Ja die reactie hier je moet het niet zo oppakken hé! Voetballers moeten inderdaad niet hard werken! Maar tussen de voetballers is hij toch wel 1 die het hardste werkt voor de ploeg! Loop al die kilometers maar is in 90 minuten

 • maria-louise verherstraeten

  Wat is dat hard werken het is een sport dat is voor plezier denk maar eens goed na en denk aan al de mensen die hard moeten werken voor hun zuur verdiende centen dat zijn werkers

 • Florent Marien

  Heb de wedstrijd gezien en inderdaad het is een zeer harde werker die meestal niet door zijn ploegmaats wordt aangespeeld. Is zeer opvallend. Wel een pracht van een doelpunt.