Rio Ferdinand vindt Engelse sterren Kane en Sterling serieus overprijsd

EPA
Met 21 goals mogen we Harry Kane een van de revelaties van de Engelse Premier League noemen. De 21-jarige Engelse spits staat dan ook in de belangstelling, bijvoorbeeld van Manchester United. Ook zijn landgenoot Raheem Sterling van Liverpool voelt de ogen op zich gericht, de smaakmaker van 'The Reds' is in beeld bij Manchester City. Allemaal goed en wel vindt oud-speler Rio Ferdinand, maar het prijskaartje van beide heren vindt hij veel te hoog.

De voormalige international en sterkhouder van Manchester United vindt de getallen naast de namen van Kane en Sterling duidelijk van de pot gerukt, bij uitbreiding acht hij de transferwaarde van Engelse talenten in het algemeen veel te hoog. Ferdinand - die destijds zelf voor een recordbedrag van Leeds naar Manchester United trok - doet zijn betoog uit de doeken op Twitter en maakt de vergelijking met smaakmakers in de Premier League Sergio Agüero en Alexis Sanchez. De Argentijn van Manchester City en de Chileen van Arsenal moeten minder kosten dan Kane en Sterling, niet bepaald logisch zo betoogt hij.

Kans op transfer Kane klein
De kans dat publiekslieveling van White Hart Lane Kane straks trouwens zijn 'Spurs' verlaat, lijkt uiterst miniem. 'Hurricane' voelt zich immers kiplekker bij de club van zijn hart. Raheem Sterling (20) is een ander verhaal, die gaf zelf al aan open te staan voor een transfer. Zijn manager Brendan Rodgers wil daar echter niet van weten. Naast 'The Citizens' van Vincent Kompany en Jason Denayer staan overigens ook Arsenal, Chelsea en ManU in de rij.

EPA
REUTERS
AP
PHOTO_NEWS