Recordman Lukaku helpt Everton aan ruime zege, ook Hazard en Chelsea winnen

PHOTO_NEWS
In de Premier League kende Everton vandaag een rustige namiddag tegen Aston Villa. De 'Toffees' wonnen met ruime 4-0 cijfers, Barkley en Lukaku scoorde allebei twee keer. Voor de Rode Duivel zijn 50e en 51e treffer in de Engelse competitie. Ook landskampioen Chelsea kon nog eens winnen. Diego Costa zorgde met de enige treffer van de wedstrijd voor de 1-0 zege tegen Norwich City.

Lees hier op Sport Plus hoe onze man in Engeland de 50 treffers van Lukaku beleefde.

De fans op Goodison Park kregen een eerste helft te zien om van te smullen. Net voorbij het kwartier mochten ze een eerste keer juichen toen Barkley in de rebound een schot van Deulofeu tegen de netten werkte. Nog geen kwartier later zag Lukaku zijn moment gekomen. De Rode Duivel knikte een voorzet van Coleman binnen en schaarde zich zo in een mooi rijtje. 'Big Rom' is nu de vijfde speler die voor zijn 23e 50 keer scoorde in de Premier League. Hij is bovendien de eerste Belg die daar in slaagt. Nog voor rust deed Barkley met zijn tweede van de namiddag de boeken helemaal toe voor Aston Villa.

Ook na de thee ging Everton gewoon door op zijn elan. Deulofeu en Barkley boksten een aanval in elkaar, Lukaku was het eindstation. Geen 50 zonder 51, dacht de Rode Duivel en ook hij mikte zijn tweede van de namiddag tegen de touwen. Bij die 4-0 tussenstand mocht ook Mirallas zijn opwachting nog maken en Everton ging op zoek naar de forfaitscore. Die werd echter niet gevonden, het bleef bij 4-0.

Door de zege staat Everton zevende met twintig punten. Aston Villa is de rode lantaarn met vijf punten.

REUTERS
REUTERS
PHOTO_NEWS

Chelsea wint weer

Over naar Stamford Bridge dan, want daar nam Chelsea het op tegen Norwich City. De fans van de 'Blues' zagen hoe Hazard en co eindelijk weer speelden als een kampioen, maar wat scoren ze moeilijk! Fabregas mikte een assist van Hazard over en ook Willian kon een uitstekende pass van de Rode Duivel niet verzilveren. Nadien liet Diego Costa - lang niet de topspits van vorig seizoen - nog twee enorme mogelijkheden liggen. Ruststand: 0-0.

In de tweede helft dan toch beterschap. Diego Costa werd uitstekend diep gestuurd en de spits kapte gemakkelijk Bennett uit om de bal nadien in de verste hoek te mikken: 1-0. Er ging een zucht van opluchting door Stamford Bridge. Nadien ging Chelsea op zoek naar de geruststellende tweede treffer. Matic kreeg een boulevard van ruimte, maar besloot op Ruddy. Uiteindelijk bleef het bij 1-0.

Door de zege springt Chelsea over Norwich naar de vijftiende plaats. De Blues hebben veertien punten. Norwich is nu zestiende met twaalf punten.

PHOTO_NEWS
EPA
PHOTO_NEWS