Raakte hij Eden Hazard met opzet? Jan Vertonghen verklaart zijn scherpe tackle

Vertonghen ging vol door op het scheenbeen van Hazard.
rv Vertonghen ging vol door op het scheenbeen van Hazard.
Alsof hij het met opzet zou hebben gedaan. Jan Vertonghen heeft een uitleg gegeven aan die venijnige tackle op collega-Rode Duivel Eden Hazard, zondag in de fel beladen stadsderby tussen Chelsea en Tottenham. “Niet mijn intentie”, wuifde de recordinternational alle insinuaties,  overwegend uit Waalse hoek, weg.   

Vertonghen deed zijn uitleg zondag bij de rechtenhouders, meteen na afloop van de historische zege van Tottenham op Stamford Bridge - de eerste uitzege bij de rivaal sinds 1990. “Ik tackle nooit met de intentie om iemand te blesseren", vertelde Vertonghen, verdediger die nooit zijn voet terugtrekt. "Niet Eden, geen Belgen, geen andere spelers. Ik gleed door en raakte Eden vol op de enkel, maar ik heb hem ondertussen gesproken. (lachje) Hij is okay.” Hazard kwam er met de schrik vanaf. Als zijn voet in het gras was geplant, waren de gevolgen wellicht erger geweest, maar geluk bij een ongeluk dus. 

Na de match gaven beide Duivels elkaar een knuffel en deelden ze speels vuistjes uit. No hard feelings. Zondag was alles al vergeven en vergeten, maar dat was Franstalige omroep RTBF blijkbaar ontgaan. Op La Tribune, de Waalse Extra Time, suggereerde radiocommentator Thierry Luthers maandag dat Vertonghen en Hazard niet de beste vrienden zijn: “Dat heb ik al een aantal keer horen vertellen rond de Rode Duivels.” Beetje ver gezocht. Vertonghen en Hazard zijn geen boezemvrienden, maar misgunnen mekaar ook niks. Als ze voor hun werkgever uitkomen, zeker in giftige derby's als Chelsea-Tottenhan, primeren andere belangen: club boven land. En dan kan je onopzettelijk al eens vlees van een landgenoot meenemen.

AFP
Action Images via Reuters10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alfons Verbist

  Nu het Hazard is, wordt er moord en brand geschreeuwd. Gewoon belachelijk want als het een andere was kraaide er geen Waalse haan over. Vertonghen deed wat hij als speler moest doen, weliswaar iets te overdreven maar terecht. Het is niet omdat het Hazard is, dat hij hem vrijgeleide moest geven. Jan is hard, maar niet unfair.

 • Danny De Ruelle

  Eerlijkheid gebied mij als Vlaming te zeggen dat de Tackle van Verthongen bewust was en donker rood verdiende een Blaam voor Jan en zeker voor de referee

 • lucien luyten

  Niet met opzet maar uit lompigheid, speelt de bal meer achteruit dan vooruit! Meest overschatte speler v/d duivels, véééél te traag .

 • Luc Cleynhens

  Zou toch geen verlies zijn voor e RD !

 • Jan Wuyts

  Dit is de Engelse competitie, en dan gelden er andere belangen dan de nationale. Je gaat je voet niet terugtrekken omdat het toevallig een medespeler is van de nationale ploeg. Tuurlijk was het riskant wat hij deed en gelukkig is het goed afgelopen. Maar zulke tackles zie je meer en meer. Ze moeten alleen sneller rood worden bestraft en daar wringt het schoentje, niet alleen in Engeland...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00