Premier League, hier is Liverpool: 'Reds' maken in 4-0-zege meteen brandhout van West Ham

Salah meteen aan het feest.
EPA Salah meteen aan het feest.
Een statement, de zege van Liverpool. Niet alleen de 4-0-cijfers ogen indrukwekkend, ook de manier waarop de 'Reds' West Ham degradeerden tot speelbal, tonen dat er meer dan ooit met dit Liverpool rekening moet gehouden voor de landstitel in Engeland. 'Are You Watching', Manchester City?
Mo Salah werkt de 1-0 binnen.
REUTERS Mo Salah werkt de 1-0 binnen.

Wordt de strijd om de titel in de Premier League een race tussen twee toprenpaarden? Uittredend kampioen Manchester City en eerste uitdager Liverpool? Het weliswaar new-look West Ham mag dan geen echte graadmeter zijn, de wijze waarop Klopp zijn Reds zag razen, was indrukwekkend. Het droomtrio Mané-Firmino-Salah staat er al meteen: Salah, vorig seizoen goed voor 32 goals, had deze namiddag 19 minuten nodig om te scoren. De kwiekzilveren Mané deed er daar op slag van rusten en snel in de tweede helft twee stuks bij. De 4-0 van de pas voor Salah ingevallen Sturridge was er eentje voor de statistieken. Bovendien is Liverpool een pak versterkt in de breedte dankzij de aankopen Fabinho (Monaco), Shaqiri (Stoke City) en Naby Keita (RB Leipzig). Alleen die laatste stond vandaag in de basis, maar ook die eerste twee zijn veelbelovend. 

Naby Keita is de nieuwe motor op het middenveld van Liverpool. Arnautovic zet tevergeefs de achtervolging in.
Photo News Naby Keita is de nieuwe motor op het middenveld van Liverpool. Arnautovic zet tevergeefs de achtervolging in.

En Keita maakte bovendien indruk, met onder andere een knappe inbreng bij de openingsgoal. En in doel van het deze zomer big-spending Liverpool staat nu Braziliës nummer één: de van AS Roma overgekomen Alisson Becker. Als vervanger van Karius, die op de bank zit. Simon Mignolet, in de tribunes, is het kind van de rekening en lijkt dicht bij een exit naar een niet-Engelse club te staan. "We zijn nog altijd Rocky Balboa en niet Ivan Drago", mag Jurgen Klopp dan wel zeggen, ongetwijfeld hoopt hij in mei dat Rocky met de Premier League-beker staat te zwaaien. (ODBS)

Klopp zag dat het goed was.
Action Images via Reuters Klopp zag dat het goed was.
Alisson Becker met gebalde vuist.
Action Images via Reuters Alisson Becker met gebalde vuist.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maria Briers

    Het is een schande om z'on topkeeper zelfs niet op de bank te zetten.Het bewijs is er geweest in de champions league finale. Daar zou een trainer zelfs niet het recht mogen op hebben om hem niet op te stellen. Het is dringend tijd om te vertrekken naar een andere topploeg.

  • Arie Verwimp

    Zo snel mogelijk wegwezen ...klopp heeft het nooit voor mignolet gehad en heeft liever vliegenvanger karius op de bank...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00