Premier League-clubs willen seizoen op 8 juni hervatten, enkele clubs openen al trainingscentrum

David Luiz vandaag aan het trainingscentrum van Arsenal.
REUTERS David Luiz vandaag aan het trainingscentrum van Arsenal.
De clubs uit de Engelse Premier League willen op 8 juni het seizoen hervatten, zo meldt de Britse openbare omroep BBC maandag. Vrijdag zal er tussen de clubs een videoconferentie gehouden worden om te bespreken hoe de resterende 92 duels van het seizoen nog kunnen worden afgewerkt.

Een herstart zal sowieso achter gesloten deuren moeten gebeuren, mogelijk zelfs op neutraal terrein. Vandaag zetten enkele clubs, zoals Arsenal, West Ham en Brighton, al de deuren van hun traingscomplex open zodat spelers er konden trainen. 

Volgens de BBC zouden de clubs op 18 mei moeten beginnen te trainen, om de competitieherstart begin juni mogelijk te maken. Het seizoen zou zo helemaal afgewerkt moeten zijn voor eind juli. Vanwege de coronapandemie ligt de Premier League sinds 13 maart stil. Als er dit seizoen niet meer gespeeld kan worden, dreigt er een verlies van een miljard euro.

Lees ook: Premier League-clubs zetten druk op spelers en trainers: “Miljardenverlies dreigt als jullie niet inleveren”

Italië denkt na toespraak premier Conte aan herstart Serie A op 2 juni, ook in andere G5-landen neemt hoop toe

Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.